بررسی نقش بازارچه های اطراف مرز در ایجاد اشتغال، فروش کالا و توسعه گردشگری(مورد مطالعه: بازارچه های شهرستان مهاباد)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی جغرافیا و برنامه ریزی شهری و روستایی
- کد COI اختصاصی: GCONF01_035
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 573
نویسندگان
چکیده
امروزه صنعت توریسم در دنیا یکی از منابع مهم درآمد و در عین حال از عوامل موثر در تبادلات فرهنگی بین کشورهاست و به عنوان گسترده ترین صنعت خدماتی جهان حایز جایگاه ویژه ای است، از این رو بسیاری از کشورها در رقابتی نزدیک و فشرده در پی افزایش پیش از پیش منافع و عواید خود از این فعالیت بین المللی هستند. بازارچه موجب خروج شهرهای مرزی از انزوای جغرافیایی، گسترش زیرساخت های منطقه، و تثبیت جمعیت در شهرهای مرزی خواهند شد. همچنین آثار یکپارچگی و تغییرات در دسترسی به بازار نقش اساسی در توسعه ی این شهرهای مناطق مرزی داشته است به صورتی که آثار آن از تئوری های پیش بینی شده بیشتر بوده است. بر این اساس هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش بازارچه های اطراف مرز در ایجاد اشتغال، فروش کالا و توسعه گردشگری شهرستان مهاباد می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه گردشگران شهر مهاباد و کارشناسان حوزه گردشکری مهاباد میباشد، که تعداد آن ها نامشخص می باشد، بر اساس فرمول کوکران جامعه نامشخص، 384 نفر به عنوان نمونه تعیین شد. در این تحقیق به منظور جمع آوری داده ها و اطلاعات برای تجزیهوتحلیل از پرسشنامه استاندارد استفادهشده است. جهت تعیین آزمایش پایایی ابزار جمع آوری داده ها 35 پرسشنامه پیش آزمون گردید و سپس با استفاده از داده های به دست آمده از این پرسشنامه و به کمک نرم افزار آماری spss میزان ضریب اعتماد با روش آلفای کرونباخ محاسبه شد که با توجه به این که مقادیر آلفای کرونباخ بالا 0/7 به دست آمد، پرسشنامه ها از پایایی لازم برخوردارند. اعتبار محتوای (روایی) این پرسشنامه توسط چند تن از افراد صاحبنظر و اساتید دانشگاهی مورد تایید قرار گرفت که از اعتبار لازم برخوردار میباشد. نتایج آزمون فرضیه ها حاکی از تایید تاثیر بازارچه های اطراف مرز در ایجاد اشتغال، فروش کالا و توسعه گردشگری شهرستان مهاباد می باشد. همچنین تحلیل یافته های به دست آمده بیانگر این است که بازارچه های مرزی بیشترین تاثیر را روی فروش کالا 60) درصد) و همچنین کمترین تاثیر را بر روی توسعه گردشگری(37 درصد) داشته است.کلیدواژه ها
بازارچه های اطراف مرز ، ایجاد اشتغال، فروش کالا ، توسعه گردشگریمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.