تحلیل و ارزیابی مکان بیلبوردهای تبلیغاتی شهر شیراز با سیستم اطلاعات جغرافیایی و طراحی پایگاه داده مکانی (مطالعه موردی: شهر شیراز)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی جغرافیا و برنامه ریزی شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: GCONF01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 904
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید بهزاد محمدی

کارشناسGIS و برنامه ریزی شهری سازمان سیما شهرداری شیراز، منظر و فضای سبز شهری

عبدالخالق میری

مسئول ایمنی و بهداشت سازمان سیما شهرداری شیراز، منظروفضای سبزشهری

ایرج مشایخ

کارشناس فضای سبز سازمان سیما شهرداری شیراز، منظر و فضای سبز شهری

وحید حسینی

کارشناس بهداشت محیط سازمان پسماندشهرداری شیراز

چکیده

زمینه و هدف: این پژوهش با هدف بررسی و بکارگیری قابلیت GIS (سامانه اطلاعات جغرافیایی) در مدیریت و ساماندهی بیلبوردهای تبلیغاتی شهر شیراز جهت جمع آوری، تجزیه و تحلیل و بروز رسانی مشخصات تابلوها تبلیغاتی (بیلبورد) صورت گرفت.مواد و رو شها: در این مطالعه بیلبوردهای تبلیغاتی در مناطق یازده گانه شهر شیراز مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا مکان استقرار و نصب تابلوهای تبلیغاتی به عنوان یکی از عناصر و شاخصه های مهم بیلبوردها برداشت شد و تعداد ۱۰۴ بیلبورد تبلیغاتی با استفاده از سیستم مختصاتی UTM تعیین موقعییت نموده ایم. مشخصات توصیفی و کیفی بیلبوردهای تبلیغاتی شهر جمع آوری با استفاده از کار میدانی تکمیل و درگام نهایی بانک اطلاعات مکانی بیلبوردهای تبلیغاتی شهر در محیط GIS ایجاد و وضعیت کلی آنها به تفکیک مناطق شهری مورد تحلیل قرارگرفت.نتایج: پراکنش سطح برخورداری مناطق یازده گانه شهر شیراز به جهت اهمیت شاخص مکان از نظر تعداد و مساحت بیلبورد صورت پذیرفت. ۶۵ درصد تعداد بیلبوردها در ۳ منطقه از مناطق یازده گانه شهر شیراز(منطقه ۱، ۶ و (۴ پراکنده شده است در حالی که در ۸ منطقه دیگر از مناطق شهر شیراز ۳۵ درصد از تعداد بیلبوردها را داردند .حدود ۵۰ درصد مساحت بیلبوردها فقط در منطقه یک متمرکز شده است و دیگر مناطق ۵۰ درصد مساحت بیلبوردها را دارند.نتیجه گیری: استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و طراحی بانک اطلاعات مکانی میتواند به ساماندهی و مدیریت تابلوهای تبلیغات شهری کمک قابل توجهی نمود.

کلیدواژه ها

بیلبورد تبلغاتی، سیستم اطلاعات جغرافیایی، شهر شیراز، پایگاه داده های مکانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.