آثارحاد و مزمن مصرف مکمل کوآنزیم Q10 بر لاکتات دهیدروژناز پس از فعالیت هوازی وامانده ساز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی راهکارهای دستیابی به توسعه پایدار در علوم ورزشی و تربیت بدنی ایران
  • کد COI اختصاصی: ETCONF03_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 504
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سودابه صیدی

دانش آموخته کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی،دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

ناصر بهپور

دانشیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی،فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه رازی کرمانشاه، ایران

وحید تادیبی

دانشیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی،فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه رازی کرمانشاه، ایران

چکیده

زمینه و هدف :کوفتگی و درد عضلانی، تجربه ای معمول و شایع پس از انجام فعالیتهای جسمانی بویژه فعالیت های وامانده ساز است.هدف از پژوهش حاضر بررسی آثارحاد و مزمن مصرف مکمل کوانزیم Q10 بر لاکتات دهیدروژناز پس از فعالیت هوازی وامانده ساز در بازیکنان فوتبالیست 17-19 سال است.روش کار: دوازده فوتبالیست پسر که تا شش ماه قبل سابقه آسیب عضلانی نداشتند، به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند. در سه موقعیت کنترل، حاد و مزمن موردبررسی قرار گرفتند و به منظور ایجاد آسیب عضلانی، آزمون وامانده ساز بروس اجرا شد که برای تعیین سطح آنزیم لاکتات دهیدروژناز قبل و بعد از آزمون بروس خونگیری انجام شد. در موقعیت حاد،یک روز قبل از اجرای آزمون بروس دو عدد مکمل کوانزیم Q10 (هر عدد 100 میلی گرم) مصرف شد و در موقعیت مزمن بعد از هشت هفته مصرف مکمل، آزمون بروس اجرا شد. برای تجزیه وتحلیل آماری داده ها از آزمون t وابسته در سطح معنیداری P ≥ 0/05 استفاده شد.یافته ها بررسی های آماری نشان دادند تفاوت معناداری در پیش آزمون و پسآزمون در موقعیت حاد و کنترل مصرف مکمل کوآنزیم Q10 بر پاسخ لاکتات در هیدروژناز وجود ندارد.اما این تفاوت بین پیش آزمون و پس آزمون مرحله مزمن معنی دار بود.نتیجه گیری:مصرف مزمن مکمل کوآنزیم Q10 تاثیر معنی داری در کاهش شاخص لاکتات دهیدروژناز داشت اما در گروه کنترل و حاد تاثیر معنی داری مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

کوآنزیم Q10،لاکتات دهیدروژناز،فعالیت وامانده ساز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.