واکاوی تجارب و ادراکات دانشجویان از آسیب‎های پنهان زندگی دانشجویی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش زندگی دانشجویی، فرصت ها و آسیب ها با تاکید بر دانشجویان ساکن سراهای (خوابگاه های) دانشجویی
  • کد COI اختصاصی: DORMITORY01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد فتحی

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات برنامه درسی دانشگاه خوارزمی تهران

مرجان کیان

استادیار گروه مطالعات برنامه درسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر واکاوی تجارب و ادراکات دانشجویان از آسیب‎های پنهان زندگی دانشجویی با تاکید چالش‎ها و مسائل، چگونگی مواجهه و راهکارهای کاهش این آسیب‎ها است. رویکرد پژوهش کیفی و روش از نوع پدیدارنگاری است. جامعه پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه خوارزمی هستند و اطلاع‎رسان‎ها دانشجویان ساکن خوابگاه پردیس کرج دانشگاه خوارزمی دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند که با روش نمونه‎گیری هدفمند از نوع ملاک محور، تعداد 16 دانشجو تا رسیدن به اشباع داده‎ها شرکت کردند. ابزار پژوهش مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته است. برای تعیین اعتبار داده‎ها از سه معیار مقبولیت ، قابلیت اطمینان و تایید پذیری استفاده شد. همچنین تحلیل داده‎ها از طریق کدگذاری و مقوله‎بندی صورت پذیرفت. یافته‎ها حاکی از آن است که دانشجویان آسیب‎هایی مانند آزادی عمل، عدم رعایت زندگی جمعی، تاثیرات منفی هم خوابگاهی، تفاوت های فردی و فرهنگی، سیگار کشیدن در محیط خوابگاه را تجربه کردند که آسیب‎های پنهان ناشی از آن ها شامل احساس تنهایی، افسردگی، غربت‎زدگی، احساس حقارت، ناامیدی، عصبانیت و خشم، تاثیر بر فرایند مطالعه به دلیل عدم شرایط مناسب و پناه بردن به فضای مجازی است. براساس یافته ها به مسئولین توصیه می‎شود با ایجاد فضای متنوع‎تر از فعالیت‎های هنری، ورزشی در محیط خوابگاه به زندگی در سرای دانشجویی اهمیت بیشتری دهند و دانشجویان با برنامه‎های خودگردان در اداره امور و برنامه‎ها مشارکت چشمگیرتری داشته باشند و مسئولیت‎های فردی و اجتماعی دانشجویان مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

تجارب، آسیب‎های پنهان، زندگی دانشجویی، محیط خوابگاهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.