بررسی نقش مدیریت دانش در تولید و توسعه دانش فنی اجرای سازههای دریایی
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی سواحل، بنادر و سازه های دریایی
- کد COI اختصاصی: ICOPMAS07_154
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2274
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت، دانشگاه امام حسین (ع) و مدیر دپارتما
دانشجوی دکترای مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر و کارشناس ارشد د
چکیده
در اغلب پروژهها به کارگیری روش سعی و خطا و همچنین ضعف در استفاده از تجربیات گذشته و دانشهایی که تاکنون کسب شدهاند به چشم میخورد که در نتیجه آن مبالغ هنگفتی از سرمایههای ملی به هدر میرود. به همین دلیل کسب تجربیات، حفظ و استفاده از آنها در پروژههای بعدی از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و پرداختن به این امر را میتوان به عنوان راهحلی برای مشکلات موجود مطرح نمود. در این میان پروژههای دریایی با توجه به خاص و پیچیده بودن روشهای اجرایی آنها از اهمیت ویژهای در زمینه به کارگیری تجربیات و دانش فنی برخوردار میباشند. دانش و تجارب حاصل از مراحل مختلف اجرای پروژهها خصوصا پروژههای دریایی از نوع دانش ضمنی میباشد که بیشتر در ذهن افراد درگیر اجرای پروژه قرار دارد و ممکن است با رفتن این افراد هیچگاه مورد استفاده مجدد در سازمان قرار نگیرد. اگر این دانش و تجربیات مستند شده، به اشتراک گذاشته شود و مورد استفاده مجدد قرار گیرد، موجب بهبود فرآیند اجرای پروژهها، کاهش زمان و هزینه آنها شده و همچنین میتواند از بروز مشکلات مشابه جلوگیری کرده و در صورت بروز مشکل، آنرا با زمان و هزینه کمتر حل کرد که برای تحقق این امر نیاز به توسعه مدیریت دانش در پروژه میباشد. در این مقاله ضمن بررسی تجربیات شرکتهای مختلف و معتبر بینالمللی فعال در زمینه سازههای دریایی از قبیل شرکت British Petroleum در کاهش هزینههای خود با استفاده از مدیریت دانش، یک مدل مدیریت دانش برای ثبت و بهرهبرداری دانش فنی قرارگاه سازندگی نوح (ع) ارائه شده است. این مدل شامل سه مرحله جمعآوری و ثبت اطلاعات و تجربیات، پردازش، تحلیل و تکمیل آنها و در نهایت ارائه دانش شکل گرفته میباشد.کلیدواژه ها
مدیریت دانش، ثبت تجربیات، دانش فنی، پروژههای دریاییاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.