بررسی تاثیرات شیارهای دایره ای ایجاد شده روی هاب یک روتور گذرصوتی بر بازه عملکردی آن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی دانش و فناوری مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: UTCONF03_184
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید قاسمی

دانشجوی دانشگاه جامع امام حسین (ع)

محمدمهدی دوستدار

دانشیار دانشگاه جامع امام حسین (ع)

چکیده

یکی از مهمترین پارامترها در کمپرسورهای محوری، بازه عملکردی دبی جرمی آن ها است. بازه عملکردی توسط دو عامل خفگی و واماندگی محدود می شود. از این رو همیشه سعی شده است با بهبود این دو، این بازه را افزایش داد تا کمپرسور در شرایط دبی جرمی بیشتری پایدار باشد. یکی از عواملی که باعث کاهش این بازه در بخش واماندگی می شود، ایجاد شوک در لبه حمله کمپرسورهای گذرصوتی است. حرکت شوک ایجاد شده در لبه حمله به پایین دست پره در بخش مکشی و تولید ناحیه بازچرخی و ترکیب آن با جریان ناشی از لقی پره ، باعث افزایش احتمال واماندگی و در نتیجه آن افزایش احتمال سرج می شود. در این تحقیق سعی شده است با ایجاد شیارهای دایره ای روی هاب پره در بخش مکشی، اثر ناحیه بازچرخشی را کاهش داده و واماندگی پره را به تاخیر انداخت. برای شبیه سازی این فرآیند از روتور گذرصوتی 37 ناسا استفاده شده است و نیز برای تحلیل آن، نرم افزار انسیس سی اف ایکس به کار گرفته شده است. همچنین مدل توربولانسی به کار رفته، K-ѠSST است. پس از شبیه سازی این فرآیند، مشخص شد که تعداد 3 شیار دایره ای با عمق 0/5% کورد، 0/3% کورد فاصله با پره و عدم فاصله بین شیارها، توانایی بالایی در انحراف شوک و کاهش شدید گردابه چرخشی در بخش مکشی پره داشته و همچنین قادرند دبی جرمی نزدیک واماندگی را از 19/41 کیلوگرم بر ثانیه به 19/36 کیلوگرم بر ثانیه کاهش دهند و نیز باعث کاهش دبی جرمی خفگی از 20/91 کیلوگرم بر ثانیه به 20/89 کیلوگرم بر ثانیه شده و در نهایت باعث افزایش 2 درصدی بازه عملکردی کمپرسور می شوند.

کلیدواژه ها

بازه عملکردی، روتور 37 ناسا، شیار، هاب،CFX

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.