تشخیص افراد در معرض خطر بیماری های قلبی با استفاده از پلتفرم آردوینو تحت بستر اینترنت اشیاء

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی دانش و فناوری مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: UTCONF03_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 797
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم صفرزاده خسمخی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده برق و کامپیوتر، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

سعادت پورمظفری

هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

چکیده

باتوجه به اینکه موضوع سلامت بصورت مستقیم با کیفیت زندگی افراد ارتباط دارد بنابراین جوامع بشری بدنبال بالا بردن شاخص های سلامت و افزایش امید به زندگی در افراد هستند. یکی از چالش های مهم در سلامتی افراد، بیماری های قلبی محسوب می شوند. در خصوص این بیماران سرویس دهی در زمان طلایی بسیار مهم است لذا سیستم مراقبت سلامت هوشمند انتخاب مناسبی می تواند باشد. از طرفی با فراگیر شدن تکنولوژی های نوین همانند اینترنت اشیاء، یکی از راهکارهای کاهش تاخیر زمانی در سرویس دهی به بیماران قلبی بکارگیری اینترنت اشیا برای تشخیص افراد در معرض خطر بیماری های قلبی است. رصد و مانیتورینگ بیماری های قلبی بصورت محلی و از طریق اینترنت اشیاء بسیار حائز اهمیت است. در اینترنت اشیاء مهمترین لایه کنترلر است که سرعت و انعطاف پذیری سیستم را مشخص می کند در این پایانامه از پلتفرم آردوینو جهت سیستم مانیتورینگ و تشخیص افراد در معرض خطر بیماری های قلبی پیشنهاد می شود. شبیه سازی ضربان قلب بر اساس منطق فازی سه حالت کندی ضربان قلب، تندی ضربان قلب، و حالت نرمال استفاده شده و با ارسال این نتایج به کنترلر اینترنت اشیاء در شهر هوشمند می توان اطلاع به تیم پزشکی بصورت هوشمندانه ارسال گردد. نتایج شبیه سازی نشان می دهند که با بکارگیری الگوریتم فازی در پلتفرم اینترنت اشیاء با دریافت سیگنال ضربان قلب علاوه بر تعیین فرد در حالات عادی و غیرعادی، می توان در مورد کندی، تندی و یا نرمال بودن وضعیت شخص تصمیم گیری نمود و از طریق بستر اینترنت اشیاء نتیجه را در اسرع وقت به مراکز مربوطه و پزشکان اطلاع رسانی کرد که این روال می تواند نقش شایانی در نجات جان بسیاری از افراد ایفا کند.

کلیدواژه ها

بیماری قلبی، اینترنت اشیاء، آردوینو، مانیتورینگ، سیستم فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.