مروری بر جوانب مختلف انبار داده ها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی دانش و فناوری مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: UTCONF03_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 492
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهنگ پدیداران مقدم

استادیار،گروه کامپیوتر ، مجتمع آموزش عالی و فنی مهندسی اسفراین

سیما سنگ سفیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد نرم افزار کامپیوتر ، موسسه آموزش عالی اشراق بجنورد

چکیده

رشد بیش از حد داده ها مدیران را مجبور ساخته تا از ابزاری جهت تصمیم گیری های مناسب استفاده کنند. خواسته های آنها بسیار پیچیده تر از آن است که بتوان با کمک یک زبان مانند sql پاسخی مناسب برای آن پیداکرد به همین دلیل تکنیکها و ابزارهای متعددی در دسترس قرار گرفته اند که در اخذ تصمیمی مناسب به کمک مدیران می آیند. بعضی از این ابزارها به تحلیلگر اجازه می دهند تا داده ها را از زوایای متفاوت بررسی و مشاهده کند و برخی دیگر به خلاصه سازی حجم بالای این داده ها می پردازند، تا بتوان پاسخی سریع برای پرسجوی کاربر یافت. تکنولوژی انبار داده ها شامل مجموعه ای مفاهیم و ابزارهای جدیدی است که با فراهم آوردن اطلاعات از دانشگران (افراد اجرایی، مدیر و تحلیلگر) در تصمیم گیری پشتیبانی می نماید. دلیل اصلی ساخت انبار داده ها، بهبود کیفیت اطلاعات در سازمان است، در واقع دسترسی به داده ها از هر جا درون سازمان داده ها از منابع داخلی و خارجی تهیه می شوند و به اشکال گوناگون از داده های ساختاری تا داده های ساخت نیافته مانند فایل های متنی یا چند رسانه ای، در مخزنی مجتمع می شوند. انبار داده ها مخزنی از این داده هاست که به صورتی قابل درک در دسترس کاربران نهایی کسب و کار قرار می گیرد. تحلیل و پردازش درست و دقیق اطلاعات عملیاتی می تواند در تولید نتایج آماری در جهت تصمیم گیری های کلان مدیریت موثر بوده و به مدیران کمک کند تا تصمیمات بهینه ای برای موفقیت سازمان خود بگیرند. پایگاه داده های تحیلی OLAP از منابع داده ای متفاوت یک سازمان و یا حتی چندین سازمان و ارگان وابسته به هم تهیه می شود.

کلیدواژه ها

انبار داده ، OLAP ، OLTP ، پایگاه داده ، Metadata

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.