کاربرد نظریه آشوب برای ارتقای امنیت حریم خصوصی در اینترنت اشیا
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: سومین همایش ملی دانش و فناوری مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک ایران
- کد COI اختصاصی: UTCONF03_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1208
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد، گروه کامپیوتر، دانشگاه غیرانتفاعی رجاء قزوین، ایران،
استادیار، گروه کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی زنجان، ایران،
گروه کامپیوتر، دانشگاه غیرانتفاعی رجاء قزوین، ایران،
چکیده
اینترنت اشیا، یکی از فناوری های نوظهور در عصر کنونی است. این فناوری با فراهم ساختن امکان ارسال و دریافت داده ها از طریق شبکه های ارتباطی برای هر موجودیت، سبب تسهیل زندگی روزمره شده است. در اینترنت اشیا با چالش های فراوانی روبرو هستیم. یکی از مهمترین این چالش ها، برقراری امنیت و حریم خصوصی است، که با توجه به روند روبه رشد اینترنت اشیا نیازمند مکانیزم هایی برای مقابله با آن هستیم. هدف اصلی این مقاله بیان روشی جهت برقراری امنیت حریم خصوصی در اینترنت اشیا است. برای این منظور رویکرد رمزنگاری متقارن نظریه آشوب برای بررسی امنیت حریم خصوصی در نظر گرفته شده است. روش عملکرد رمزنگاری پیشنهادی به این صورت می باشد که ترکیبی از نگاشت آشوبی گسسته کیوبیک و نگاشت تجانس مولد بر روی ورودی اعمال می شود. راهکار پیشنهادی با استفاده از روش فرمال مورد ارزیابی قرار گرفته و با یکی از روش های مرتبط موجود مقایسه شده است و نسبت به روش موجود بهبود قابل مشاهده است.کلیدواژه ها
اینترنت اشیا، نظریه آشوب، حریم خصوصی، امنیتمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.