جایگزینی الیاف آزبست با الیاف زائداتی سولفیت در کامپوزیت های پایه سیمانی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: چهارمین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE04_053
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2394
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی صنایع چوب و کاغذ گرایش گرایش فرآورده های مرکب و عض
چکیده
ساخت فرآورده های سیمانی با استفاده از الیاف آزبست قدمت نسبتاٌ زیادی دارد، چرا که این الیاف قابلیت ایجاد پیوند شیمیایی با سیمان(به واسطه ساختار سیلیسی خود) و در نهایت افزایش مقاومت های حاصله را دارا می باشند. در مقابل ویژگی های مناسب و بر اساس بررسی های متعدد، مشخص گردیده است که این الیاف بعد از پراکندگی در محیط و استنشاق، سبب ایجاد سرطا ن های وخیمی در ریه انسان می شوند. از اینرو در دهه 1980 بسیاری از کشورهای جهان و در سال 1378 در ایران مصارف آزبست در صنایع مختلف ممنوع گردید. اما استفاده ازاین الیاف به منظور ساخت فرآورده های سیمانی همچنان درایران مورد توجه است، چراکه جایگزین های معرفی شده برای الیاف آزبست تاکنون قابلیت رقابت با آن را نداشته اند. یکی ازانواع الیاف معرفی شده جهت جایگزینی آزبست، الیاف طبیعی بوده که به عنوان الیاف دوست دار محیط زیست نیز مطرح می باشد. این الیاف دارای انواع بسیار متنوعی می باشد، که ازپرکاربردترین آن ها می توان به الیاف کاغذی که ازفرآیند شیمیایی سولفیت بدست می آید، اشاره نمود. این نوع الیاف ازمنابع اصلی مورد استفاده جهت ساخت کاغذهای سلولزی بهداشتی می باشد. اما از آنجا که بسیاری از کارخانه های تولید کننده کاغذهای سلولزی بهداشتی به دلیل عدم دسترسی به تکنولوژی مناسب تنها از الیاف در محدودۀ طولی 3000 میکرون استفاده نموده و الیاف ریزتر را به عنوان زائدات ازچرخه تولید خارج می نمایند، لذا در این پژوهش هدف جایگزینی الیاف آزبست با الیاف زائداتی سولفیت درمحصولات سیمانی می باشد. جهت بررسی ویژگی های کامپوزیت های پایه سیمانی، تست مقاومت های مکانیکی(مقاومت فشاری و خمشی) در سنین 3، 7 و 28 روزه، تست تخمین چگالی نمونه سخت شده، تست جذب آب به عنوان یک تست دوامی و در نهایت تست بررسی ریزساختار کامپوزیت های سیمانی توسط دستگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی صورت پذیرفت. نتایج حاکی از بهبود رفتار مقاومتی، دوامی و ریزساختاری نمونه های دارای الیاف سولفیت نسبت به نمونه های دارای الیاف آزبست می باشدکلیدواژه ها
کامپوزیت های سیمانی، الیاف سرطان زای آزبست، الیاف سولفیت، مدیریت پسماندمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.