بررسی بیع سلف در قرار داد پیش فروش شرکت ای خودرو سازی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی حقوق و توسعه پایدار جامعه مدنی
  • کد COI اختصاصی: LAWSDEP08_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4728
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس عباسی کشکولی

کارشناس ارشد حقوق خصوصی

چکیده

بیع سلم یا سلف یکی از عقود سنتی و فقهی در فقه اسلامی است که همواره فقها، بابی را به آن اختصاص داده و در زمینه آثار و احکام آن نقد و بررسی های زیادی را انجام داده اند. این عقد از دیرباز یکی از عقود مهم اسلامی بوده است. در قانون مدنی ایران، از بیع سلف تعریفی نشده است، ولی مستند این عقد، موارد 341 و 350 این قانون می باشد. در ماده 341 قانون مدنی ایران آمده است: ... ممکن است برای تسلیم تمام و یا قسمتی از مبیع یا برای تادیه تمام یا قسمتی از ثمن اجلی قرار داده شوند . همچنین در ماده 350 این قانون آمده است: مبیع ممکن است مفروز باشد یا مشاع یا مقدار معین به طور کلی از شی ء متساوی الاجزا و همچنین ممکن است کلی فی الذمه باشد . بیع سلف از مصادیق قسمت اخیر ماده مذکور می باشد؛ یعنی بیعی است مشروط به مبیع آن کلی فی الذمه بوده و برای تسلیم آن موعدی مقرر شده است. در پیش فروش شرکتهای خودرو سازی، هرچند مبیعی در زمان انعقاد قرارداد وجود ندارد لیکن به عنوان یکی از الزامات، تا موعد مقرر، تحویل می شود. بیعی که در بیع سلف فروخته می شود در قالب بیع على فی الذمه انجام می گیرد که در این بیع ثمن نقد و مثمن موجل می باشد. لذا مبیعی که در کلی فی الذمه فروخته می شود مبیعی است مثلی که در پیش فروش خودرو، چون مبیع مثلی می باشد از لحاظ ماهیت منطبق بر بیع سلف است و مشکلی به چشم نمی خورد.

کلیدواژه ها

سلم، سلف، پیش فروش، شرکت های خودرو سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.