رویکردی به شاخص های اجتماعی جرم از منظر روان شناسی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی حقوق و توسعه پایدار جامعه مدنی
  • کد COI اختصاصی: LAWSDEP08_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 395
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا حیدری آقاگلی

کارشناسی ارشد حقوق با گرایش جزا و جرم شناسی

چکیده

امروزه توسعه ی زندگی شهری و مهاجرت از نقاط مختلف به کلانشهرها و مراکز استان ها، افزایش حاشیه نشینی، بیکاری ، فقر، جوانی جمعیت و ... بستر مناسبی برای ابتلا به انواع آسیب و انحراف اجتماعی بویژه قشر جوان جامعه فراهم کرده است. مساله ی جرم نه تنها به لحاظ روانی و اجتماعی آسیب زاست و همچنین یکی از مسائل بسیار پر هزینه برای جامعه است و امنیت جامعه را دچار اختلال می کند. هدف از نگارش مقاله ی حاضر بررسی جرم بعنوان یک مساله ی اجتماعی است. با گسترش دنیای مدرن و جابجایی روز افزون جمعیت از روستا به شهر پدیده ی جرم نیز یک مساله ی اجتماعی روز به روز گسترش یافته و البته اشکال جدیدی به خود گرفته است. آنجا که مسائل اجتماعی چند بعدی و دامن گیر بوده و هر مساله ریشه در مسائل قبل از خود دارد و می تواند منجر به مسائل دیگر شود جرم نیز بعنوان یک مساله ی روانی – اجتماعی هم ریشه د رعوامل فردی و اجتماعی دارد و هم منجر به بروز مسائل دیگر خواهد شد. بنابرانی در این مقاله سعی بر این است که از منظر روانشناسی اجتماعی به ریشه یابی مساله ی جرم با استناد به روش مروری بپردازیم و علل و عوامل گرایش به آن را بررسی کنیم. بر اساس یافته های پژوهش علل و ع وامل پیدایش آسیب های اجتماعی، به ویژه در میان نوجوانان و جوانان را می توان به سه دسته عمده تقسیم نمود ( عوامل معطوف به ششخصیت، عوامل فردی و عوامل اجتماعی). همچنین در بخش نهایی به این نتیجه رسیدیم که مساله ی جرم بعنوان مساله ای روانی اجتماعی هم از طریق کنترل کننده های روانی و هم اجتماعی پیشگیری و کنترل می باشد.

کلیدواژه ها

هنجار، جرم، مساله اجتماعی، روانشناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.