نگاهی به قواعد فقهی وقف و احکام متولیان در قبال آن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای دینی، علوم اسلامی، فقه و حقوق در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: RICCONF02_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 953
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی داودی

افسانه دولت ابادی

کارشناسی ارشد.حقوق

محمد رضا نیک نام

چکیده

وقف که یکی از مراتب معنوی و یک عمل پسندیده و خیرخواهانه در دین اسلام می باشد که برای انجام هر چه دقیق تر و صحیح تر آن نیاز به شناخت اصول و قواعد آن داریم که این امر محقق می شود با کمی دقت و تامل در قواعد فقهی مربوط به آن همانگونه که امام رضا (علیه السلام) می فرمایند: ما قواعد عام و اصول کلی فقهی را بیان می کنیم و شما براساس همان اصول و قواعد حکم مسائل جزئی را بر حسب مورد استنباط کنید با بررسی هایی که به عمل آوردیم در این پژوهش به سه قاعده ی فقهی در مورد وقف دست یافتیم که بدین شرح میباشد: 1. وقف چیزی که حبس نمودن اصلش و آزاد گذاشتن ثمرهاش ممکن باشد. 2. وقوف بر حسب آن چیزی است که واقف آن را وقف نموده باشد. 3. هر چیزی که وقف نمودن آن صحیح است اعمار و ارقاب آن نیز صحیح است.

کلیدواژه ها

وقف stop ، احکام commands ، قواعد فقهی rulesofjurisprudece ، متولیان custodian

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.