جرایم رایانه ای در حقوق ایران و بین الملل

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهشهای دینی، علوم اسلامی، فقه و حقوق در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: RICCONF02_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسنا رضایی

مدرس دانشگاه پیام نور و کارشناس ارشد الهیات فقه و حقوق مجازی، دانشگاه تهران پردیس فاربی

چکیده

در شرایط کنونی با توجه به گسترش روز افزون فناوری اطلاعات و نیز انجام بسیاری کارھا و فعالیت ھا بر بستر رایانه، شرایط را برای ایجاد کلاه برداری ھا و جرائم فراھم کرده است که نیازمند ایجاد یکسری قوانین و شرایط پیشگیرانه در این زمینه می باشد که البته در کشورھای خارجی و در اسناد بین المللی اقدامات زیادی صورت گرفته است و در کشور ایران نیز از سال 1379 تاکنون قوانین حقوقی متعددی برای آن ایجاد شده است که نیازمند بررسی آن با قوانین بین الملل می باشد که پژوھش حاضر در این راستای به صورت توصیفی اقدام نموده است. نتایج بیانگر آن است که در حوزه بین الملل اسناد و اساسنامه ھای زیادی تدوین شده است که بر لزوم رسیدگی به جرائم رایانه ای و شیوه ھای پیشگیری و جلوگیری از بزه کاری و جرائم رایانه ای اختصاص یافته است که با توجه به کارا بودن آن ھا، اما ھنوز قوانین جامع نبوده و باید بر اساس یک گردھمایی اساسی دراین زمینه باشد و در کشور ایران نیز طی سال ھای مختلف قوانین و لوایج مختلفی در این زمینه صورت پذیرفته است که ضمن ضرورت اجرای اساسی آن ھا نیازمند یک بازنگری کلی و تطبیق و با قوانین بین المللی بر اساس شرایط اجتماعی و اسلامی ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

جرائم، رایانه، قوانین ایران، قوانین بین الملل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.