بررسی عددی روش های مختلف خنک کاری قالب اولیه در فرآیند تولید بطر با روش NNPB

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی مکانیک و هوافضا
  • کد COI اختصاصی: MECHAERO04_200
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 853
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید بیات ورحقی

گروه مکانیک ، دانشکده فنی مهندسی، واحد اسلامشهر ، دانشگاه آزاد اسلامی ، اسلامشهر ، ایران

یحیی مالمیر چگینی

استادیار گروه مکانیک، دانشکده فنی مهندسی، واحد اسلامشهر ، دانشگاه آزاد اسلامی ، اسلامشهر ، ایران

حسین تورنگ

استادیار گروه مکانیک، دانشکده فنی مهندسی، واحد اسلامشهر ، دانشگاه آزاد اسلامی ، اسلامشهر ، ایران

چکیده

با وجود این که فرایند تولید شیشه قدمت طولانی دارد اما با پیشرفت روش های تولید شیشه و توسعه فراینده ای تولید شیشه سبک، تولید کنندگان با مشکلاتی در بهینه سازی و کنترل فرایندهای جدید مواجه هستند چرا که فرآیندهای جدید فرم دهی شیشه در دما و سرعت بالایی انجام می پذیرد. امروزه با مدل سازی عددی می توان نقش مهمی در بهینه سازی فرآیند تولید ایفا نمود. در اصل این الگو جایگزین روش پر هزینه آزمون و خطا شده است. مهمترین عامل در فرایند فرمدهی شیشه به روش NNPB، کنترل دما، ویسکوزیته و سرعت سرد شدن مذاب در قالب می باشد. با کمک شبیه سازی به راحتی می توان انتفال حرارت قالب بطری را مشاهده نمود در نتیجه آن بهینه سازی شرایط خنک کاری و کاهش زمان جهت رسیدن به راندمان ایده آل تولید را به همراه خواهد داشت. در این مطالعه با کمک مدلسازی عددی با استفاده از تحلیل گر فلوئنت دو نمونه شبیه سازی خنک کاری در قالب اولیه انجام میشود و با مقایسه این نتایج با الگوی واقعی تجربی صحت و درستی نتایج نشان داده می شود. جریان هوای خنک کن به صورت تراکم ناپذیر و نیوتنی در نظر گرفته شده و معادلات ناویر استوکس بر آن حاکم می باشد. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که عملکرد خنک کاری با روش ورتی فلو 15 درصد بهتر از روش استک کولینگ می باشد.

کلیدواژه ها

انتقال حرارت در قالب اولیه بطر، فرآیند NNPB در تولید بطر، خنک کاری قالب، استک کولینگ، ورتی فلو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.