مبانی و شاخص های حکمرانی عادلانه علوی با تکیه بر نامه 53 امام به مالک اشتر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی علوم انسانی، اجتماعی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: HSLCONF01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 598
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن آرایش

دانشجوی دکتری علوم سیاسی گرایش مسائل ایران دانشگاه شیراز

علی عزیزی

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سلمان فارسی کازرون

سیدمسعود حاصلی مفرد

کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی تهران

چکیده

عدالت از جمله مفاهیمی است که ابعاد و بزرگی آن، همه افراد بشر را به تحسین واداشته است. انسان از وقتی که خود و جامعه را شناخته است، به ضرورت وجود ارزشمند عدالت در زندگی، برای تعالی خود و اجتماع پی برده است. مفهوم عدالت از دیرباز جزء مهمترین مباحث و دغدغه های بشر، ادیان الهی و اندیشمندان سیاسی بوده است. در این میان امام علی (ع) در میان حکمرانان و حاکمان تاریخ، بیشترین اهتمام را به عدالت داشته است. حکومت عادلانه امام علی(ع) سرلوحه ای ماندگار و پابرجا از نظام سیاسی و شیوه حکمرانی مبتنی بر دین، عدالت، مساوات و آزادی را به بشریت ارائه داد که میتوان بایسته و سنجیده، رهیافت هایی مطلوب برای مدیریت جامعه در دنیای کنونی بر مبنای عدالت به دست آورد و به کار بست. نامه 53 امام علی (ع)، از مهمترین نامه های ایشان در مورد شیوه حکومتداری و حکمرانی بر مبنای عدالت است. امام علی (ع) در شیوه حکومتی خود و والیان تحت امرش، رعایت عدالت را از ضرورتهای حکومت دانسته و به همه ابعاد عدالت،توجه خاصی مبذول داشته است.

کلیدواژه ها

امام علی (ع)، عدالت، حکمرانی عادلانه، نامه.53

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.