تصفیه پساب های آزمایشگاهی و صنعتی به کمک جاذب های زیستی گیاهی و جانوری در سیستم پایه متحرک با ورودی های انتخابی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه کشاورزی،زمین سالم
  • کد COI اختصاصی: HECACONF02_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 582
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هما مقدم

دکتری تخصصی شیمی - فیزیک از دانشگاه گیلان

معصومه مرادی

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع کاغذ و سلولزی از دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

بیش از 70 درصد سطح کره زمین توسط آب ها پوشیده شده است اما از این مقدار تنها 0/ 47 درصد آن قابل شرب است که تقریبا بیشتر این درصد را آب های زیرزمینی در بر گرفته اند. سالانه حجم انبوهی از منابع آب های زیر زمینی توسط پساب ها آلوده می شوند و تقریبا بهره برداری از آن ها را نا ممکن می سازند، کاتیون فلزات سنگین یکی از عوامل آلودگی این پساب هاست. در این مقاله با بهره گیری از روش ایزوترم های جذب سطحی، به مقایسه جاذب های پودر روده گوسفند، کربن فعال شلتوک برنج پرداخته شده است. با کمک این جاذب ها می توان حجم زیادی از آلاینده های پساب های آزمایشگاهی را قبل از ورود به فاضلاب بهبود بخشید، با کمک روش های مقایسه ای آزمایشگاهی مانند روش اتمیک ابزوربشن و آنالیز شیمیایی جذب برخی کاتیون های سنگین توسط جاذب های زیستی گیاهی و جانوری پودر روده گوسفند، کربن فعال شلتوک برنج و بیومس جلبک کلرلا و اسپرولینا تحت شرایط بهینه مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفته و با استفاده از روابط سینتیک دبی ورودی و خروجی محاسبه شده و سپس دستگاهی با عملکردی بر این مبنا جهت تصفیه پساب آزمایشگاه ساخته شده است.این دستگاه بنا بر آلودگی های موجود در هر پساب با ورودی های مجزا تعریف شده است.

کلیدواژه ها

جاذب زیستی؛ کاتیون فلزات سنگین؛ ایزوترم جذب سطحی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.