ارائه برنامه کلان افزایش ضریب بازیافت میادین نفتی کشور و جایگاه عملیات شکست هیدرولیکی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی ژئومکانیک نفت
  • کد COI اختصاصی: NPGC03_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 681
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد زراعتکار

معاون امور انرژی سازمان برنامه و بودجه کشور،دانشجوی دکترای مهندسی شیمی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

محمدجواد نغمه سنج

کارشناس امور انرژی سازمان برنامه و بودجه کشور،کارشناس ارشد مهندسی حفاری و استخراج نفت

چکیده

عمر بیشتر مخازن نفتی کشور به نیمه دوم خود رسیده است، به همین دلیل میزان برداشت نفت از آنها به میزان قابل ملاحظه ای کاهش یافته است، به همین دلیل لازم است شرکتهای نفتی ایرانی از روشهای ازدیاد برداشت با استفاده از فناوریهای نوین برای بهره وری بیشتر در برداشت از ذخایر نفتی استفاده کنند. در ماده( 130) قانون برنامه توسعه پنجم کشور و ماده( 48) بند (ث) قانون برنامه ششم توسعه کشور بر افزایش ضریب بازیافت مخازن کشور در طول برنامه به میزان یک درصد تاکید شده است که متاسفانه این امر به دلایل زیادی از جمله مشکلات تامین مالی و عدم در دسترس بودن فناوری های نوین تاکنون محقق نشده است. از نقطه نظر مهندسی نفت و گاز و بهره برداری از مخازن هیدروکربوری، افزایش بهره دهی در چاه ها به ویژه در چاه هایی با نفوذ پذیری کم یا چاه های آسیب دیده یکی از مهمترین اهداف می باشد. تا به امروز روش های متفاوتی برای افزایش میزان بهره دهی چاه ها ارائه و انجام شده است که هر یک می تواند به طریقی موجب بهبود عملکرد چاه ها گردد. از مهمترین روش های بهبود بهره دهی چاه ها، اثر گذاشتن بر فیزیک سنگ مخزن می باشد که در آن سعی می شود تا ساختار فیزیکی سنگ مخزن بهبود یابد. از جمله مهم ترین این روش ها می توان به ایجاد شکست هیدرولیکی در سنگ مخزن اشاره کرد. در این مقاله ضمن ارائه برنامه کلان افزایش ضریب بازیافت میادین کشور،جایگاه عملیات شکست هیدرولیکی از منظر فنی و اقتصادی ارائه می گردد

کلیدواژه ها

افزایش ضریب بازیافت نفت، شکست هیدرولیکی، برنامه توسعه کشور،تزریق آب و گاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.