استفاده از گیاهان دارویی به عنوان محرک سیستم ایمنی در آبزی پروری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش ملی کشت ارگانیک و ازدیاد گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: OCPG03_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 593
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم عزیزی بصیر

شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه

احمد ایمانی

استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه

چکیده

گیاهان دارویی سالیان طولانی به عنوان محرک سیستم ایمنی شناخته شده اند. این گیاهان دارای ترکیبات طبیعیو بی ضرر هستند که توانایی جایگزین شدن به جای آنتی بیوتیک ها در آبزی پروری را دارند. اگر چه درمان با گیاهان دارویییه صورت سنتی سریع نمی باشد و ممکن است برای بیماری های همه گیر چندان مناسب نباشد، اما با این حال داروهایگیاهی و طبیعی بنا به دلایلی همچون ارزش اقتصادی و کم هزینه بودن تولید آنها، نداشتن اثرات تخریبی بر محیط زیست(داروهای ارگانیک)، کم بودن عوارض جانبی داروهای گیاهی در مقایسه با داروهای شیمیایی، عدم ایجاد مقاومت نسبیعوامل بیماریزای عفونی به داروهای گیاهی، انحصاری بودن درمان برخی بیماری ها با گیاهان دارویی، سهولت دسترسی،دارا بودن مواد موثره مختلف، اثر پایدارتر در مقایسه با سایر داروها و وجود تجربیات مختلف بالینی در رابطه با گیاهاندارویی منجر شده تا این منابع ارزشمند دارویی از ارزش و جایگاه خاصی در درمان برخوردار باشند. تا کنون قسمت هایمختلف گیاهان دارویی و حتی عصاره آنها بر روی موجودات مختلف از جمله آبزیان مورد بررسی قرار گرفته و نتایج متفاوتیرا در بر داشته است.

کلیدواژه ها

آبزیان، سیستم ایمنی، بیماری، مدیریت بهداشتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.