اهمیت تئاتر درمانی (سایکودراما) در بهبود کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال طیف اتیسم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی نوآوری های اخیر در روانشناسی،کاربردها و توانمندسازی با محوریت رواندرمانی
  • کد COI اختصاصی: PSYCHO05_189
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاوه مقدم

دکتری تخصصی روان شناسی و آموزش کودکان استثنایی استادیار دانشگاه غیرانتفاعی آل طه، تهران، ایران

آیدا اراوریان

دانشجوی دکتری تخصصی علوم اعصاب اطفال ، مرکزتحقیقات علوم اعصاب اطفال دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران

فرهود سعید ارشادی

تخصصی ارتزوپروتز استادیار دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، تهران، ایران

علی گرجی

استاد دانشگاه مونستر آلمان و مدیر مرکز تحقیقات علوم اعصاب شفای خاتم، بیمارستان خاتم الانبیا، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم، گروهی از کودکان با نیازهای ویژه هستند که در برقراری ارتباط بین فردی و تعامل اجتماعی با دیگران و در گروه های همتا، برقراری ارتباط کلامی و نیز حرکات، علایق و رفتارهای روزمره زندگی دچار مشکلات و مسائل عدیده و عجیب و غریبی هستند. به گونه ای که وجود همین مشکلات در زندگی آنها و دیگر اعضای خانواده به ویژه والدین آنها مشکلات زیادی را ایجاد میکند. نتیجه گیری: در کنار مداخله ها و رویکردهای درمانی، آموزشی و توان بخشی چون ABA (تحلیل کاربردی رفتار)، یکپارچگی حسی، نظام تبادل تصویری (PECS)، تییچ (TEACCH)، موسیقی درمانی و هنردرمانی، براساس مطالعات و پژوهش های انجام شده در خارج از کشور، تئاتر درمانی یا سایکودراما از جمله رویکردهای است که می تواند به کودکان مبتلا به اختلال های طیف اوتیسم که عملکرد بالاتری به لحاظ شناختی ، ادراکی و کلامی دارند کمک نماید. پژوهش ها نشان داده که تئاتر درمانی و تکنیک های آن می تواند دروند کاهش علائم این کودکان موثر باشد. در این مقاله به اهمیت هنرتئاتر و نیز تئاتر درمانی در این گروه از کودکان استثنایی اشاره می شود که بهبود علائم اصلی اختلال را به دنبال دارد.

کلیدواژه ها

اختلال طیف اتیسم/ سایکودراما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.