بررسی زیر ساخت های شناختی پاسخگویی به درمان CBT با استفاده از بسته ارزیابی گزارش های شخصی برای کاهش وزن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی نوآوری های اخیر در روانشناسی،کاربردها و توانمندسازی با محوریت رواندرمانی
  • کد COI اختصاصی: PSYCHO05_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده نرگس میری

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی شناختی

علی رضا مرادی

دکترای روان شناسی بالینی

بهار صادقی

پزشک عمومی

حامد اختیاری

دکترای طب (تخصص علوم اعصاب)

چکیده

روش: مطالعه در این پژوهش از نوع شبه آزمایشگاهی می باشد. آزمودنی های پژوهش 27 زنان چاق و دارای اضافه وزن بودند که برای کاهش وزن به کلینیک لاغری پژوهشکده علوم شناختی مراجعه نموده بودند، گزینش آزمودنی ها شامل داشتن سن 18 تا 60 سال، بی ام آی بالای 25 تا 40 ، بود. مرحله اول دادن بسته ی ارزیابی (مقیاس اختلالات تغذیه اهواز، پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان، پرسشنامه باور اختلال خوردن، مقیاس سیستم های بازداری/ فعال سازی رفتاری) به آزمودنی ها بود. مرحله ی دوم اجرای مداخله در مان شناختی-رفتاری در 24 جلسه بود. مرحله ی سوم بعد از اتمام درمان بسته ی ارزیابی دوباره به افراد داده شد، تا افراد با قبل از درمان خود مقایسه شوند، و تغییرات بر اثر درمان بررسی شود. در پیگیری یک ماه، بعد از درمان بسته ی ارزیابی برای آخرین بار به افراد داده شد تا مشخص شود تاثیر درمان باقی مانده است یا خیر. با استفاده از نرم افزار SPSS با استفاده از تی مستقل و آزمون اندازه گیری مکرر همبستگی بین تغییرات نمرات مقیاس های مورد استفاده و میزان کاهش وزن در اثر مداخله با CBT بررسی شد. یافته ها: در این پژوهش به علت کم بودن تعداد آزمودنی ها نتایج معنا دار نبود، ولی کاهش میانگین ها نشان داد که اگر تعداد آزمودنی ها افزایش یابد نتایج معنی دار می شود. در این پژوهش نشان داده شد افرادی که به بسته ی ارزیابی پاسخ می دهند و نمرات آزمون های پرسشنامه باور اختلال خوردن، پرسشنامه تنظیم هیجان شناختی، پرسشنامه سیستم های بازداری/ فعال سازی رفتاری و پرسشنامه اختلالات تغذیه اهواز به ترتیب بین 2410-270، 129-79، 49-14 و 20-6 باشد 60/9 درصد احتمال دارد که درمان را به پایان برسانند.

کلیدواژه ها

بسته ارزیابی، درمان شناختی رفتاری، زیر ساخت های شناختی کاهش وزن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.