ارزیابی ترکیبات بیوشیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانی گیاه پنیرک (.Malva neglecta Wallr) در استان خوزستان
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی دیم ایران
- کد COI اختصاصی: HIMH02_140
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2644
نویسندگان
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ملاثانی
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، ملاثانی
چکیده
گیاه پنیرک (.Malva neglecta Wallr) در استان خوزستان با نام توله و در فرهنگ عربی این استان خبازی شناخته می شود که به خاطر ارزش غذایی یا دارویی توسط افراد محلی از مزارع کشاورزی و رویشگاه های طبیعی جمع آوری گردیده و مصرف می گردد. با توجه به عدم وجود اطلاعات در مورد ترکیبات تشکیل دهنده گیاه پنیرک در خوزستان، در آزمایش حاضر ترکیبات بیوشیمیایی و ظرفیت آنتی اکسیدانتی برگ گیاهان پنج توده پنیرک .Malva neglecta Wallr) جمع آوری شده در زمستان 1395 از رویشگاه های طبیعی در مناطق مختلف ملاثانی (شهرستان باوی، 35 کیلومتری شمال شرقی اهواز) مورد مقایسه قرار گرفت. نشان داد که میزان خاکستر توده 3 (12/93 درصد ماده خشک) به طور معنی داری کمتر از سایر توده ها بود، توده های 3 و 4 دارای بیشترین فیبر (به ترتیب 5/1 و 4/51 درصد) و توده 5 دارای بیشترین قندهای محلول (0/25 میلی گرم در گرم ماده خشک) و فنل کل (8/85 میلی گرم درگرم ماده خشک) بود ولی میزان قندهای پنتوز و هگزوزها در برگ توده ها تفاوت معنی داری نداشت. توده های 1 و 3 دارای کمترین ظرفیت آنتی اکسیدانتی و توده 2 دارای بیشترین مقدار کلروفیل a, b و کلروفیل کل بود. بیشترین مقدار کارتنوئیدهای برگ در گیاهان توده 1 و 2 وجود داشت (به ترتیب 0/24 و 0/21 میلی گرم در گرم وزن تر). با توجه به عدم کشت تجاری این گونه در منطقه و جمع آوری نمونه ها توسط افراد محلی، به نظر می رسد لازم است در مورد کشت دیم این گونه و مقایسه ترکیبات تشکیل دهنده در کشت دیم و نمونه های جمع آوری شده از رویشگاه های طبیعی مطالعاتی انجام گیرد.کلیدواژه ها
برگ، کربوهیدرات، گیاه توله، فنل کل، توده، رویشگاه های طبیعیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.