CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تشخیص و جدا سازی و تعیین هویت نمودن سویه های بیماری زای کلستریدیا های مولد بیماری های عفونی در انسان و حیوان با کاربرد تکنیک کشت ماکرو در آزمایشگاه (قانقاریای عفونی وادم بد خیم )

عنوان مقاله: تشخیص و جدا سازی و تعیین هویت نمودن سویه های بیماری زای کلستریدیا های مولد بیماری های عفونی در انسان و حیوان با کاربرد تکنیک کشت ماکرو در آزمایشگاه (قانقاریای عفونی وادم بد خیم )
شناسه ملی مقاله: VETLAB01_160
منتشر شده در اولین کنگره ملی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی در سال 1388
مشخصات نویسندگان مقاله:

رویا صدری - موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
سیدمحسن موسوی شوشتری - موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی

خلاصه مقاله:
هدف: کلستریدیا ها که از نظر طبقه بندی سیستماتیک در خانواده با سیلاسه قرار دارنند از جمله میکروب های بی هوازی هاگداری می باشند که در طبیعت به مقدار زیاد (خاک، هوا وآب ) و در روده انسان ودام به شکل ساپروفیت یافت می شوند و تا کنون متجاوز از سیصد نوع مختلف از کلستریداها شناسایی شده اندکه بسیاری دارای اثرات بیماری زایی در انسان و دام می باشند. به علت شباهت ظاهری ما بین کلستریدیوم ها تشخیص تفریقی بر اساس خواص بیوشیمیایی و آنتی ژنی صورت می پذیرد. در این پژوهش انواع کلستریدیوم های بیماری زا که عامل بیماری های عفونی نظیر گانگرن نفخی در انسان ودام است ؛ بررسی شد. مواد و روش کار: از میان نمونه های ارسالی مشکوک که از استان های مختلف کشور به بخش میکروب های بی هوازی موسسه رازی ارسال گردیده بود اسلاید های رنگ آمیزی شده گرم منفی تهیه و سپس در پلیت های محتوی آگار خوندار تازه گوسفندی به مدت دو روز در گرمخانه 35 درجه سانتی گراد در شرایط کاملا بی هوازی نگهداری شدند کلنی هایی را که مشابه کلستریدیوم بودند انتخاب کرده و در آبگوشت تازه (Cooked meat) به مدت یک روز منتقل و سویه ها ی جدا شده شبیه کلستریدیوم پرفرنژانس با توجه به واکنش بیوشیمایی مشخص و فعالیت های همولیتیکی و لسیتیناز و زهرابه زایی انجام شد. نتایج و بحث : حداقل دز کشنده یا به عبا رت دیگر(Mean Lethal Dose=MLD) هم در حیوانات آزمایشگاهی جهت هر سویه انجام پذیرفت .نتایج حاصله موید آنست که سویه های جدا شده کلستریداها همگی تولید کننده توکسین بوده لازم به ذکر است که هم در اثر رشد و تکثیر و هم به علت زهرابه زایی در محل زخم و جراحت در اثر تماس با خاک بیماری عفونی قانقاریای گازی (گانگرن کازئوز) و ادم بد خیم در انسان ودام تولید می گردد و در این بررسی سویه های جدا شده برای خوکچه هندی کشنده و تیپ A جدا شده از کلستریدیوم پرفرنژنس می باشد که زهرابه آن برای موش کشنده است . زهرابه های جدا شده دارای قدرت همولیتیکی قوی در روی گلبول های قرمز اسب و خرگوش و گاو می باشند به طوری که سوش های جدا شده مشخصات کامل عوامل بیماری زای اورام بدخیم را دارا می باشد. لازم بذکر است سویه های جدا شده از نمونه های ارسالی مرضی در گاو بوده ولی اورام بدخیم که عوامل فوق در آن موثر هستند در گوسفند گزارش شده است .

کلمات کلیدی:
کلستریدیوم، فعالیت های همو لتییکی ، لسیتیناز، زهرابه زایی ، قانقاریای گازی، ادم بدخیم

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/921522/