مروری بر پدیده یوتریفیکاسیون و بررسی آن در سیستم های مختلف آبزی پروری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی منطقه­ ای آبزی­ پروری مدیریت و ارتقاء بهره­ وری منابع آب
  • کد COI اختصاصی: AMIWR01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3279
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حسین مرادیان

مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان ،تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی یاسوج ایران

رقیه محمودی

مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان ،تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی یاسوج ایران

چکیده

امروزه تقریبا تمامی اکوسیستم های آبی مهم تحت تاثیر فعالیت های انسانی قرار گرفته اند و این فعالیت ها تغییر چشمگیری در جریان عناصر مغذی محدود کننده رشد داشته اند. به فرایند غنی سازی عناصر مغذی در بدنه های آبی و رشد بیش از حد گیاهان ناشی از آن یوتریفیکاسیون اطلاق می شود. این فرایند بخشی از پدیده طبیعی مسن شدن منابع آبی می باشد و در اثر فعالیت های انسانی تسریع می یابد. متاسفانه ورود این عناصر مغذی به سیستم های آبی می تواند اثرات عمده ای بر کیفیت آب ها داشته باشد. بارزترین و متداول ترین اثر افزایش فسفر و نیتروژن بر اکوسیستم های آبی افزایش رشد جلبک ها و گیاهان آبزی است. با این وجود پیامدهای زیست محیطی مقادیر بیش از حد عناصر مغذی خیلی جدی تر از رشد گیاهان آبزی می باشد. تخریب منابع آبی و متعاقبا از بین رفتن اکوتوریسم آبی، ضررهای اقتصادی، مرگ و میر ماهیان، مسمومیت ها و حتی مرگ انسان از دیگر پیامدهای یوتریفیکاسیون می باشد.

کلیدواژه ها

عناصر مغذی، شکوفایی جلبکی، استخرهای راکد، کانال های دراز، سیستم های مدار بسته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.