بررسی انگل های زئونوزکنتراسکوم رودولفی و آنیزاکیس پگرفی (نماتدآ: آنیزاکیده) جدا شده از ماهی بنی Mesopotamichthys sharpeyi و شیربتBrbus grypus تالاب شادگان به روش مولکولی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی منطقه­ ای آبزی­ پروری مدیریت و ارتقاء بهره­ وری منابع آب
  • کد COI اختصاصی: AMIWR01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 585
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروغ محمدی

بخش آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز

عباس جلودار

گروه علوم پایه ، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز

مهرزاد مصباح

گروه علوم درمانگاهی ، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز

محمدحسین راضی جلالی

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

ماهیان بنی و شیربت از ماهیان با ارزش اقتصادی و از خانواده کپورماهیان هستند. انگل های خانواده آنیزاکیده (آنیزاکیس و کنتراسکوم) شامل بعضی گونه های زئونوز نیز می باشد که گسترش جهانی دارند. اغلب بیماری های منتقله از طریق تغذیه با جانوران آبی به نماتدهای جنس آنیزاکیس و کنتراسکوم برمی گردد. به بیماری هایی که عامل آنها لاروهای اعضای خانواده آنیزاکیده هستند، آنیزاکیازیس می گویند. با توجه به گسترش تمایل مردم به خوردن غذاهای خام یا نیم پز تعداد موارد آنیزاکیازیس رو به آفزایش گذاشته است. آنیزاکیدها بر اساس خصوصیات مورفولوژیکی قابل تفریق هستند اما بهترین روش تعیین گونه نماتدها تشخیص مولکولی است. به تازگی استفاده از واکنش زنجیرهای پلیمراز PCR درناحیه ITS به طور گستردهای در تشخیص گونه های آنیزاکیس استفاده شده استZhu و همکاران 1998، Pontes وهمکاران 2005، D’Amelio و همکاران 2000 هدف از این مطالعه تعیین گونه های انگل های جنس های آنیزاکیس و کنتراسکوم جدا شده ماهی بنی و شیربت تالاب شادگان استان خوزستان که بزرگ ترین تالاب ایران است، با استفاده از روش مولکولی می باشد.

کلیدواژه ها

کنتراسکوم رودولفی، آنیزاکیس پگرفی، شیربت، بنی، تشخیص مولکولی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.