بررسی تاثیر خاکپوش پلیمری A12 بر میزان هدررفت رطوبت خاک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی سامانه های سطوح آبگیر باران
  • کد COI اختصاصی: RWCS06_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا گرامی

دانشجوی دکتری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد

سید مهرداد جلیلیان

استادیار، پژوهشکده پلیمر و پتروشیمی ایران

محمود عرب خدری

دانشیار، پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

رضا بیات

مربی، پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

چکیده

فقدان آب و مشکلات ناشی از آن از مشکلات جدی در بسیاری از نواحی دنیا محسوب می شود که توسعه پوشش گیاهی و رشد کشاورزی را در معرض خطر جدی قرار داده است. بنابراین بررسی راهکارهای مقابله با تنش خشکی از اولویت های تحقیقات است. این پژوهش باهدف بررسی تاثیر خاکپوش پلیمری A12 بر میزان تبخیر آب خاک، بر روی نمونه خاک لسی که از اراضی دیم منطقه ی کلاله گرگان آورده شده بود، در ابعاد گلدانی انجام شد. آزمایشات با استفاده از 5 غلظت پلیمر0، 1/2، 1/3، 1/4، 1/5 و در سه تکرار انجام شد. داخل 15 گلدان خاک الک شده به میزان مساوی ریخته و با مقدار مشخص، گلدان ها آبیاری شدند. تیمارهای ذکرشده با گذشت زمان لازم برای ایجاد تعادل اولیه، به گلدان ها اضافه شد. هر روز در زمان ثابت، هر یک از گلدان ها با ترازوی دقیق وزن شد تا هنگامی که وزن هر گلدان به وزن اولیه قبل از اضافه شدن تیمار و رطوبت اولیه برسد. در نهایت به کمک آنالیز واریانس ANOVA نتایج تجزیه شدند و میانگین تیمارها، به روش LSD مقایسه شدند.نتایج نشان داد که از مجموعه تیمارهای مورد بررسی، تیمار V5 با نسبت غلظت 50 درصدی پلیمر تیمار موثرتری بوده و توانسته حدودا 2/4% نسبت به شاهد مانع هدررفت آب شود. همچنین تغییرات در تیمار با غلظت L5 50% رقیق تر از غلظت اولیه پلیمر نسبت به شاهد، تا روز هشتم مثبت بوده و تبخیر کمتری نسبت به شاهد داشته است اما در روز نهم و دهم این تغییرات منفی شده و میزان تبخیر تیمار از شاهد بیشتر شده است

کلیدواژه ها

پلیمر، رطوبت، رقت، گلدان ، هدر رفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.