بررسی نقش خطاها و نواقص فاز طراحی در نگهداری و تعمیرات ساختمان (مطالعه موردی: ساختمانهای اداری یک مرکز نظامی)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی علوم و مهندسی دفاعی
  • کد COI اختصاصی: ECDS05_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 646
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عرفان زنگنه

پژوهشگر مرکز مطالعات و پژوهشهای مهندسی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)،

سیدعباس صفوی

پژوهشگر و مربی غیرسازمانی، دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع)، تهران، ایران

جواد غلامی

پژوهشگر مرکز مطالعات و پژوهشهای مهندسی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)،

سیداحمد رضوی آل هاشم

پژوهشگر و مربی غیرسازمانی، دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع)، تهران، ایران.

چکیده

ساختمان به عنوان باارزش ترین دارایی انسان همانند سایر دارایی های فیزیکی نیازمند اجرای برنامه های نگهداری و تعمیرات مختلف است تا بتواند در طول عمر خود عملکرد مورد انتظار را نشان دهد. برای حفظ عملکرد مطلوب، حجم و نوع برنامه های نگهداری و تعمیراتی که در دوران بهرهبرداری ساختمان موردنیاز خواهد بود بستگی به عوامل متعددی دارد. این عوامل در طول مراحل مختلف چرخه عمر از فازهای تحلیل نیاز و طراحی گرفته تا تامین، ساخت، بهره برداری، بازسازی نوسازی و اسقاط پراکنده است. در این بین عواملی که در فاز طراحی ساختمان بر نگهداری و تعمیرات موثر است کمتر مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. در این مطالعه ضمن شناسایی نواقص و خطاهای مختلفی که میتواند بر نگهداری و تعمیرات ساختمان در فاز بهره برداری موثر باشد، اقدام به گروه بندی و رتبه بندی این خطاها به جهت تعیین موثرترین خطای طراحی بر نت ساختمان و تاسیسات شده است. بدین منظور از نظرات تخصصی پرسنل محترم واحد مهندسی، قرارگاه پشتیبانی و پیمانکاران ساخت ساختمانهای اداری مرکز نظامی استفاده شده است.

کلیدواژه ها

نواقص طراحی، نگهداری و تعمیرات ساختمان، مدیریت آسان، مدیریت دارایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.