سناریوی جنگ الکترونیک نیروهای مسلح با استکبار جهانی مبتنی بر فناوری های نوظهور در افق 2030

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی علوم و مهندسی دفاعی
  • کد COI اختصاصی: ECDS05_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپهدار فلسفی

دانشجوی دکترای مخابرات، دانشگاه جامع امام حسین (ع)

علی رضا صادقی

هیات علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع)

چکیده

تمامی فناوریهای نو ظهور، ارتباط مستقیمی با امور نظامی دارند و آینده انقلاب در امور نظامی را رقم میزنند. این فناوریها، میتوانند نه تنها فنون و روشهای عملیاتی، بلکه راهبرد نظامی را هم تغییر دهند.خصوصیات تحول در امور نظامی، شبکه های رایانهای اطلاعات محور هستند که برتری اطلاعاتی را به ارمغان می آورند. برتری اطلاعاتی بر حمله حساب شده، مانور مسلط، جنگ اطلاعاتی و استفاده از فضا، تاکید میکند. ظهور و پیدایش سلاحهای دور ایستا یکی از جنبه های مهم انقلاب در امور نظامی است. این سلاحها از فواصل بسیار دور شلیک و مسیر خود را به سمت اهداف پیدا میکنند. با نگاهی به آهنگ رشد فناوری، میتوان استدلال کرد که تغییر تمرکز از عصر هسته ای به عصر فضا میباشد. میتوان گفت که پهپاد یک فناوری سکویی و یا یک فناوری روباتیک است که میتواند با پرواز بر روی هدف منفجر و در زمره فناوری انهدامی تلقی گردد.اشتراک فناوریهای نانو، زیستی، اطلاعاتی و علوم شناختی، مجموعه ابزارهای پرقدرتی را ایجاد کرده و میتوانند وضعیت نیروهای نظامی را متحول سازند. این فناوریها با یکدیگر گروهی را بوجود آورده اند که اجزای اصلی فناوریهای راهبردی آینده را تشکیل میدهند.تمام کشورها همگام با فناوریهای نوظهور، درگیر مدرنسازی ارتشهای خود بر اساس فناوری های روز هستند. نظر به اینکه پایه و اساس جنگهای آینده بر فناوری اطلاعات و علوم همگرا و سیستمهای دفاع الکترونیکی میباشد به بررسی سناریوی جنگ الکترونیک نیروهای مسلح با استکبار جهانی مبتنی بر فناوری های نوظهور در افق 2030 پرداختهایم تا تصمیم گیران در نیروهای مسلح، ورود فناوریهای جدید را اولویت بندی و راهبرد،دکترین، آموزش، ساختار سازمان، روشهای عملیاتی و تاکتیکهای خود را جهت رسیدن به هدف بروزرسانی نمایند.

کلیدواژه ها

سناریو روندهای فناوری اطلاعات، جنگالکترونیک، علوم همگرا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.