آشنایی با ارگونومی و کاربرد روشهای آماری در تحلیل داده های آن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی یافته های نوین علوم و تکنولوژی با محوریت علم در خدمت توسعه
  • کد COI اختصاصی: DSCONF06_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1020
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژده یونسی

دانشجوی دکتری رشته مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه الزهرا (س)

حامد سلمان زاده

استادیار، رشته مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

ارگونومی اصول علمی مرتبط با درک تعامل میان انسانها و دیگر عناصر سیستم بوده و نظریه ها، اصول، داده ها و روشهای طراحی را به منظور بهینه ساختن سلامتی انسان و کسب حداکثر کارایی سیستم به کار میگیرد. از آنجایی که توانمندیهای ان سانی به دلیل پیچیدگیهای او به عوامل مختلفی بستگی دارد، دانشمندان این حوزه با بکارگیری روش های مختلف علی الخصوص علم آمار، به بررسی عوامل تاثیرگذار بر توانمندیها و ظرفیتهای انسان در انجام فعالیتها و یا استفاده از محصولات میپردازند. همچنین، بررسی تاثیر شرایط مختصات کار و ویژگیهای انسانی بر روی میزان اعمال نیرو نیز از طرف ب سیاری از متخ ص صان مورد برر سی قرار گرفته که مطالعه صورت گرفته، از کاربردهای روشهای آماری در این زمینه میباشد. در این پژوهش، جهت بررسی پاسچرهای مختلف در مونتاژ قطعات خودرو با در نظر گرفتن وضعیتی مناسب جهت وارد کردن حداکثر نیرو، آزمایشی در آزمای شگاه شبیه سازی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با حضور 60 نمونه صورت گرفت. در حال حاضر با ترکیب علم آمار و ارگونومی، تاثیر شگرف و به سزایی در جهت بهبود کارایی انسان و سیستم صورت گرفته ا ست. تجربیات حا صل از پژوهشهای صورت گرفته از به کارگیری علم آمار در ارگونومی ن شان میدهد که شکافهای تحقیقاتی زیادی در این میان وجود دارد که این شکافها، زمینه های مطالعاتی متعددی را برای پژوهشگران علم آمار ایجاد میکند.

کلیدواژه ها

ارگونومی، علم آمار، فرآیند اعمال نیرو، تحلیل داده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.