رابطه کیفیت زندگی و شادکامی با اضطراب صفتی مادران کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و کمبود توجه , در شیراز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی نوآوری و تحقیق در علوم تربیتی، مدیریت و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HPCONF03_301
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 405
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رحیمی نیا

مدیردبستان اختلالات یادگیری تحویلی شیراز

نادر حمیدیان جهرمی

مدیر دبستان باغچه بان شیراز

لیلا حسن زاده

آموزگار دبستان باغچه بان شیراز

چکیده

هدف پژوهش حاضر رابطهی کیفیتزندگی و شادکامی با اضطراب صفتی مادران کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD)در شیراز بوده است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی مادران کودکان بیش فعالی بوده که در سال تحصیلی 92-93 در مدارس عادی مشغول به تحصیل بودهاندکه 100 نفر بوده اند. پژوهش حاضر از نوع کاربردی و روش آن توصیفی- همبستگی بوده است. برای سنجش متغیرهای مورد مطالعه از سه پرسشنامه کیفیت زندگی-36SF پرسشنامه شادکامی آکسفورد و پرسشنامه اضطراب حالت- صفت اسپیلبرگر (STAI)استفاده شده است. نتایج تحلیل رگرسیون همزمان نشان داد که نمره ی کل کیفیت زندگی P> 0/001) و( = -0/437 قادر به پیشبینی اضطراب صفتی مادران میباشد. این تحلیل نشان داد که کیفیتزندگی 17 درصد از واریانس اضطراب صفتی مادران کودکان مبتلا به ADHD را به طور معناداری تبیین میکند. همچنین رگرسیون گام به گام در خصوص مولفههای کیفیت زندگی نشان داد که در گام اول مولفهی عملکرد اجتماعی 13 درصد واریانس اضطراب صفتی مادران کودکان مبتلا به p=0/001) ADHD ، (F=15/158 و در گام بعدی مولفه ی درد به همراه متغیر عملکرد اجتماعی مجموعا 19 درصد از واریانس اضطراب صفتی را تبیین کردهاند p=0/001)، (F =11/571، در صورتیکه متغیر شادکامی قادر به پیش بینی اضطراب صفتی مادران این کودکان نبوده است.

کلیدواژه ها

کیفیت زندگی، بیش فعالی، کمبود توجه، شادکامی و اضطراب صفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.