ارزیابی اقتصادی پروژه پخش سیلاب کاشمر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی سامانه های سطوح آبگیر باران
  • کد COI اختصاصی: RWCS03_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 508
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی باقریان کلات

عضو هیئت علمی و کارشناسان پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی مشهد

علیرضا شادمانی

محمد مظفری

عضو هیئت علمی و کارشناسان پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی مشهد

رضا باقریان

عضو هیئت علمی و کارشناسان پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی مشهد

چکیده

بحران آب در اغلب مناطق کشور، لزوم اجرای طرح های مختلف استحصال آب را توجیه می نماید. در اجرای طرح پخش سیلاب کاشمر نیز همانند سایرطرح های پخش سیلاب کشورمبالغ نسبتا زیادی هزینه شده است. وجود دیدگاه های متفاوت درخصوص نتایج و راندمان حاصل از پروژه های پخش سیلاب، ارزیاب اقتصادی این فعالیت ها را به منظوراطلاع از نسبت منفعت به هزینه پروژه ضروری می سازد. در این پژوهش ابتدا کلیه هزینه ها و درآمدهای پروژه پخش سیلاب کاشمر برای سال های مورد بررسی تعیین شد. سپس راندمان اقتصادی پروژه بااستفاده از روش های متداول اقتصاد مهندسی مورد ارزیابی قرار گرفت. ارزیابی اقتصادی پروژه نشان داد که با در نظر گرفتن نرخ تنزیل 20 درصد ارزش حال خالص NPV پروژه معادل 243944716/8 ریال می باشد که مثبت بودن آن حاکیاز فزونی درآمدهای پروژه بر هزینه های آن می باشد. نسبت منفعت به هزینه B/C پروژه نیز معادل با 1/74 بدست آمد که با توجه به اینکه رقم یاد شده بزرگ تر از یک می باشد حاکی از اقتصادی بودن اجرای پروژه می باشد و در نهایت نرخ بازده داخلی پروژه معادل با 55 درصد محاسبه گردید که مقایسه این رقم با حداقل نرخ قابل قبولی یعنی 20 درصد نشان دهنده این است که اجرای پروژه آبخوانداری کاشمر از نظر اقتصادی کاملا مقرون به صرفه است.

کلیدواژه ها

ارزیابی اقتصادی، پخش سیلاب کاشمر، نسبت سودبه هزینه، نرخ بازده داخلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.