ارزیابی پیاده سازی الگوی مدیریت مشارکتی در شرکت سهامی پتروشیمی تبریز

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی نظام پیشنهادها
  • کد COI اختصاصی: ICPAS04_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر اسماعیلی

فوق لیسانس مهندسی صنایع- دبیر بهره وری و نظام مشارکت پتروشیمی تبریز

بهنام فرمانی انوشه

فوق لیسانس مدیریت اجرائی-سرپرست سفارشات خارجی پتروشیمی تبریز

چکیده

در آستانه سده بیست و یکم آنچه بیش از هر چیز حضور خود را می نمایاند، مفهوم واژه دگرگونی و نواندیشی در تمام زمینه های دانش بشری است. بلاشک در میان شاخه های دانش بشری، دانش سازمان و مدیریت نه تنها از این تغییرات مصون نبوده، بلکه در معرض دگرگونی بس ژرفتری بوده و بر همین اساس در حال انجام دگردیسی و تجدید حیات نوین قرار گرفته است.در این میان اتخاذ تدابیر و سیاستهایی از سوی مدیریت در خصوص ایجاد انگیزه در کارکنان از اهمیت بسزائی برخوردار است. بلاشک تغییر الگوی مدیریت و رهبری که بر اساس تغییر نگرش به انسان می باشد، یکی از شیوه های ایجاد و تقویت انگیزش در منابع انسانی سازمانهاست. پرواضح است که هر اندازه که تغییر شیوه های مدیریت و رهبری در سازمانها، در راستای توجه بیشتر به انسان و ارزشهای او توانائی ها و قابلیتهای وسیع او، احترام به شخصیت و علایق او و در کل مشارکت همه جانبه جسمی یا روحی و فکری او قرار گیرد، به همان اندازه انگیزه کارکنان در خدمت به سازمان و افزایش بهره وری آن ارتقاء خواهد یافت. در دهه گذشته بسیاری از شرکتها و سازمانهای بخش عمومی و خصوصی اقتصاد کشور از سازوکارهای مختلف الگوی مدیریت مشارکتی استفاده کرده و از منافع و مزایای آن بهره مند گردیده اند. در این میان باید به اهتمام مجموعه صنایع نفت، گاز و بویژه پتروشیمی کشور اشاره نمود که در مدتی هر چند کوتاه خود را در مسیر انتخاب و اعمال سازوکارهای مناسب الگوی مدیریت مشارکتی و استفاده از مزایای آن در ارتقاء سطح بهره وری قرار داده است. علیرغم پذیرش روبه رشد و کاربرد این سبک مدیریت، تحقق کامل پیامدهای مثبت آن همچنان مورد تردید است.

کلیدواژه ها

: 1- مدیریت منابع انسانی HRM 2- مدیریت مشارکتی 3-روابط انسانی 4- صرفه جوئی اقتصادی 5- کارائی و اثر بخشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.