بررسی جایگاه مدیریت زراعی زعفران ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: SENACONF09_267
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 541
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباسعلی یداللهی

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان

چکیده

بررسی فرآیند ترقی و توسعه کشاورزی در کشور های توسعه یافته بیانگر یک واقعیت بسیار کلیدی و مهم به نام مدیریتتولید محصولات زراعی است که متاسفانه عمدا یا سهوا در نظام کشاورزی ایران از آن غفلت شده است. تا کنون چند هزارهمایش، کنگره، سمینار برگزار یا چندین هزار پژوهش در حوزه کشاورزی و خصوصا زراعت زعفران ایران تدوین شده است،ولی با کمال تعجب تا کنون چه در آموزش، چه در پژوهش، و چه در اجرا، نشانه ای از مدیریت زراعی زعفران دیده نمیشود، بی توجهی به این مهم باعث شده است تا آنچه به عنوان صادرات زعفران ایران مایه افتخار ملی شده، تنها نمودی ازتلاش بی وفقه، محنت و همت زعفران کاران سرزمین ایران بوده و ماحصل دانش، نوآوری و تکنولوژی تبادل شده به وسیلهمدیریت زراعی زعفران، نیست. در این مطالعه به بررسی جایگاه فعلی مدیریت زراعی زعفران در کشور ایران برداخته شدهاست، نتایج حاصل از این مطالعه میدانی در استان های تهران، اصفهان، البرز، قم، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، فارسو چهار محال و بختیاری موید این واقعیت تلخ است که در اعمال مدیریت زراعی در ایران کوتاهی و نقصان این عاملکلیدی باعث شده موفقیت شایسته زراعت زعفران ایران از پتانسیل های واقعی خود فاصله گرفته و تولید زعفران در ایران درجایکاه واقعی خود بر بستر جهانی قرار نگیرد.

کلیدواژه ها

مدیریت، زراعت، زعفران، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.