اثر سایبان مصنوعی بر زنده مانی نهال های داغداغان در فصل رویش اول

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: SENACONF09_183
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 410
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا بارانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جنگل شناسی دانشکده علوم جنگل، دانشگاه علوم و منابع طبیعی گرگان

علیرضا علی عرب

استادیارگروه جنگلشناسی دانشکده علوم جنگل، دانشگاه علوم و منابع طبیعی گرگان

هاشم حبشی

دانشیار گروه جنگل شناسی دانشکده علوم جنگل، دانشگاه علوم و منابع طبیعی گرگان

چکیده

درخت داغداغان بومی نواحی مدیترانه، بردبار نسبت به شرایط سخت رویشگاهی و با توان تولید چوب مرغوبصنعتی، مناسب برای توسعه جنگل کاری می باشد. با توجه به نقش مهمی که اجرای تیمار سایبان مصنوعی درنهالستان های جنگلی دارد، در پژوهش حاضر تاثیر این تیمار بر زنده مانی نهال های داغداغان مورد بررسی قرارگرفت. بدین منظور تعداد 450 نونهال گلدانی در نهالستان جنگلی قرق آماده و با استفاده ار طرح آزمایشی درقالب بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار تحت سطوح مختلف سایبان مصنوعی (شامل سایبان 66%، 33% و شاهد) مورد بررسی قرار گرفت. بدین صورت که ابتدا 9 کرت مستطیلی به صورت تصادفی تهیه شد و در هرکدام 50 گلدان نهال داغداغان در 5 ردیف 10 تایی قرار داده شد. سپس بر روی 6 کرت (300 گلدان) 2 نوعسایبان مصنوعی با میزان نوردهی 66 % و 33 % تعبیه گردید و 3 کرت با 150 گلدان به عنوان تیمارهای شاهدبدون سایبان ماندند. سایر شرایط پرورش نهال ها از جمله ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاک، اندازه گلدان،وجین و آبیاری نیز در تمامی کرت ها یکسان بود. در طول فصل رویش اول در شش مرحله زمانی یک ماهه زنده-مانی نهال ها اندازه گیری گردید. همچنین در طول فصل رویش عامل محیطی نور، تحت تیمارهای مختلفسایبان هر 15 روز یکبار مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج نشان داد افزایش سایبان مصنوعی باعث افزایشزنده مانی شد. علاوه بر این نتایج نشان داد نور به عنوان اصلی ترین عامل محیطی در همه ماه های فصل رویش درسطح احتمال 99 % اثر معنی داری بر زنده مانی نهال های داغداغان داشته است.

کلیدواژه ها

سایبان مصنوعی، زنده مانی، داغداغان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.