مقایسه عملکرد ارقام پسته تجاری، اکبری، احمد آقایی، سفید پسته، کله قوچی و فندقی دراقلیم خشک کمی سرد دشت بیرجند
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: نهمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: SENACONF09_054
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 722
نویسندگان
عضو هیات علمی گروه مهندسی کشاورزی دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان
چکیده
پسته شاهکار بخش کشاورزی ایران است، اما متاسفانه کشاورزان سخت کوش تولید کننده پسته آنگونه که شایسته هست در هیچیک از مراحل تولید یا حتی صادرات مورد حمایت یا حداقل راهنمایی قرار نمی گیرند. از جمله این محدودیت ها ضعف بسیار شدید اطلاعات در خصوص برتری ارقام پسته کشور در اقلیم های مختلف از نظر کمی می باشد، این تحقیق به هدف شناسایی علمی و عملی برتری ارقام پسته تجاری، از سال 1394 تا 1397 در دشت بیرجند، روستای معصوم آباد، پردیس دکتر یداللهی به اجراء درآمده است. نتایج حاصل از اجرای این تحقیق، در یک طرح آزمایشی بلوک های کامل تصادفی و انجام آنالیز واریانس ساده و مرکب و مقایسه میانگین عملکرد ارقام مورد آزمایش با استفاده از آزمون چند دامنه ای دانکن نشان داد که میانگین عملکرد 4 ساله ارقام پسته اکبری، احد آقایی، سفید پسته، کله قوچی و قندقی در سطح یک دهم درصد با هم اختلاف معنی داری داشته اند و رقم سفید پسته در رتبه اول و بقیه ارقام به ترتیب احمد آقایی، اکبری، کله قوچی و فندقی در رده های بعدی از نظر عملکرد کمی قرار گرفته اند. نتایج حاصل از این تحقیق می تواند از بروز میلیاردها تومان خسارت به پسته کاران جدید جلوگیری در توسعه پسته کاری در استان خراسان جنوبی مورد استفاده کاربری در کارآفرینی گردد.کلیدواژه ها
پسته، عملکرد، توسعه، بیرجندمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.