بررسی اثرات ترمیمی عصاره آبی گیاه ختمی ( Alcea aucheri ) بر زخم پوستی در موش های صحرایی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی گیاهان داروییی،کشاورزی ارگانیک، مواد طبیعی و دارویی
  • کد COI اختصاصی: CONFMT02_303
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 586
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیاوش توگلی کیوی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته فیزیولوژی جانوری، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه محقق اردبیلی

ابوالفضل بایرامی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه محقق اردبیلی

شیما رحیم پوران

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه محقق اردبیلی

رقیه سهمانی اصل

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

گیاهان دارویی، طب گیاهی و داروهای گیاهی از جمله مباحث بحث انگیز و پراهمیت مربوط به علوم داروسازی و پزشکی در سال های گذشته بوده اند و اخیرا باز هم مورد توجه قرار گرفتند.. زخم های پوستی و کاهش زمان بهبود آنها نیز، یکی از مسائل مهم پزشکی محسوب می شوند. با توجه به اینکه در منابع طب سنتی گیاه ختمی جهت درمان بسیاری از بیماری ها معرفی شده است، لذا در این پژوهش اثرات ترمیمی عصاره این گیاه در ترمیم زخم پوستی مورد بررسی قرار گرفته است. در این پژوهش تجربی عصاره آبی گیا ه ختمی بر زخم پوستی موش های صحرایی نر به مدت 18 روز استفاده و با گروه شاهد مقایسه گردید. .تیمار زخم به صورت روزانه انجام شد و در انتهای روزهای ششم، دوازدهم و هجدهم، بعد از تصویربرداری از محل زخم ها نمونه برداری بافتی صورت گرفت. نمونه ها از نظر تغییرات بافتی و با دو نوع روش رنگ آمیزی مختلف هماتوکسیلین -ائوزین و ماسون - تریکوم مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از بررسی بافت شناسی نشان دهنده کاهش معنی داری در اندازه زخم و بهبودی در موش های تیمار شده با عصاره ختمی نسبت به گروه کنترل است. همچنین نتایج حاکی از درصد بالای کلاژن زایی، تشکیل فولیکول های مو، غدد و اعصاب، بعد از 18 روز در گروه تیمار نسبت به گروه کنترل بوده است ( 05 / 0 ≥ p).

کلیدواژه ها

؛ Alcea aucheri، گیاه ختمی، ترمیم زخم، طب سنتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.