مقایسه اثر کلرید آهن و نانوذرات اکسید آهن مغناطیسی بر بیان ژن هیدروکسی فنیل پیروات ردوکتاز ( HPPR ) در گیاه بادرنجبویه ( Melissa officinalis L )

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی گیاهان داروییی،کشاورزی ارگانیک، مواد طبیعی و دارویی
  • کد COI اختصاصی: CONFMT02_272
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 729
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیمین گلکاری

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان

شهرام پورسیدی

دانشیار گروه بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان

علی کاظمی پور

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه شهید باهنر کرمان

مهدی منصوری

استادیار گروه بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

بادرنجبویه (Melissa officinalis L) گیاهی دارویی از خانواده نعناع است که در بعضی از نقاط ایران کشت می شود و یکی از مهم ترین منابع تولید متابولیت ضد سرطانی و ضد میکروبی رزمارینیک اسید می باشد. این پژوهش با هدف بررسی بیان ژن هیدروکسی فنیل پیروات رودکتاز (HPPR) مسیر بیوسنتز این متابولیت توسط الیسیتورها انجام شد. در این تحقیق تاثیر نانوذرات اکسید آهن مغناطیسی با غلظت های 5 و 10 میلی گرم بر لیتر و محلول آبی نمک کلرید آهن (FeCl3.2O6H) حاوی 5 و 10 میلی گرم بر لیتر آهن خالص بر تغییر بیان ژن هیدروکسی فنیل پیروات ردوکتاز با استفاده از روش Real time P مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش به صورت محلول پاشی بر روی گیاهان رشد یافته در محیط کشت هیدروپونیک انجام شد. نتایج نشان داد بیان ژن هیدروکسی فنیل پیروات ردوکتاز در گیاهان تیمار شده با غلظت های مختلف کلرید آهن و نانوذرات اکسید آهن مغناطیسی به طور معنی داری نسبت به شاهد افزایش یافت. بیشترین میزان بیان این ژن تحت تاثیر نانذرات اکسید آهن مغناطیسی در غلظت 10 میلی گرم بر لیتر (14.721 برابر نسبت به شاهد) مشاهده شد. براساس نتایج این پژوهش کاربرد آهن به صورت نانوذرات نسبت به کلرید آهن تاثیر بیشتری بر افزایش بیان ژن هیدروکسی فنیل پیروت ردوکتاز داشت. به نظر می رسد که این ذرات بدلیل اندازه کوچکی که دارند به سرعت وارد سلول شده و می توانند باعث تحریک بیان ژن در سلول های گیاهی و در نتیجه افزایش متابولیت های ثانویه شوند.

کلیدواژه ها

رزمارینیک اسید، نانوذرات اکسید آهن مغناطیسی، کلرید آهن، بادرنجبویه، هیدروکسی فنیل پیروات ردوکتاز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.