ارزیابی و رتبه بندی عوامل موثر بر انتخاب پیمانکاران در پروژه های قطار شهری شیراز با استفاده از تکنیک های تصمیم گیری چند شاخصه FAHP

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی مدیریت، اخلاق و کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: MEBCONF01_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 604
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

انوشیروان صداقت

کارشناس ارشد مهندسی عمران، گرایش مدیریت ساخت

عماد کتابچی

مدرس گروه شهرسازی و معماری، گروه شهرسازی و معماری، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

چکیده

معرفی و انتخاب صحیح پیمانکاران در پروژه های عمرانی به عنوان یک راهکار اساسی برای جلوگیری از هدر رفتن منابع ملی تلقی میشود. طبیعت چنین تصمیم گیری های پیچیده میباشد و در این رابطه فاکتورهای کمی و کیفی زیادی برای ارزیابی صلاحیت پیمانکاران مورد استفاده قرار میگیرد. از مهمترین معیارهایی که میتوان به آنها اشاره کرد نظیر تجربه، ساختار شرکت، وضعیت مالی و ... میباشد. با توجه به اینکه بسیاری از این معیارها، کیفی میباشد تئوری مجموعه های فازی به عنوان ابزاری مناسب برای پیش صلاحیت و انتخاب پیمانکاران میتواند مورد استفاده قرار گیرد. در این راستا پژوهش حاضر با هدف استفاده از تکنیک های تصمیم گیری چند شاخصه )FAHP( برای ارزیابی و رتبه بندی عوامل موثر بر انتخاب پیمانکاران از دیدگاه پیمانکاران در پروژه های قطار شهری شیراز انجام گرفته است. فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی )FAHP( یک تکنیک پژوهشی برای پشتیبانی از تصمیم گیریهای منطقی از نوع چند عاملی کیفی است. مطالعه حاضر به لحاظ هدف از نوع مطالعات کاربردی بوده و از لحاظ جمع آوری اطلاعات از نوع مطالعات مدلسازی میباشد و به لحاظ تجزیه و تحلیل داده ها، مطالعه ای تحلیلی بوده است. در این پژوهش از پرسشنامه مقایسه زوجی برای استفاده از نظرات خبرگان استفاده گردید. در پژوهش حاضر شاخص های کمی و کیفی موثر در انتخاب پیمانکار مناسب پروژه های عمرانی تعیین شد و شاخص های به دست آمده با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی فازی FAHP وزندهی و اولویت بندی شده است.

کلیدواژه ها

تکنیک تصمیم گیری چند شاخصه )FAHP(، پیمانکاران، پروژه های قطار شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.