اخلاق حرفه ای در مدیریت توسعه اقتصادی شهری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی مدیریت، اخلاق و کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: MEBCONF01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 585
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاور احمدپورترکمانی

دانشجوی دکتری اقتصاد نهادگرای دانشگاه تبریز

چکیده

مدیریت اقتصاد شهری )و ملی( در ایران عملا بر رویکرد تک محصولی نهادی و بنیادگرایی سرمایه محور که الزام تناسب نظریه با شرایط فرهنگی اجتماعی یک جامعه خاص و قید سطح توسعه نیافتگی را نادیده میگیرند؛ متمرکز است. سازمانهای بین المللی و مشاوران بخش خصوصی در جهت تضمین این فرضیه که پیشرفته ترین دولتهای ملی و محلی به مثابه نمونه هایی از موفقیت در مسیر توسعه، میتوانند لیست نهادیای را در اختیار سایرین قرار دهند و این لیست بر شرایط و فرهنگ ملی تفوق دارد، متحد شده اند. درک چرایی به شکست انجامیدن آن هم به سطحی نگری علمی و تحمیل لیستی از اصلاحات نهادی برمی گردد.نظر به پیامدهای توسعه ای ناامیدکننده نهادهای مشارکتی در سطح کلان، از یک طرف لزوم ایجاد نهادهای دموکراتیک قویتر در سطح خرد و جوامع محلی، برای اشاعه تجربیات مشارکت سطح محلی به جامعه کلان میرود و از طرف دیگر مسئله آلترناتیوهای رویکرد تک محصولی نهادی و بنیادگرایانه سرمایه، همچون تشکیل نهادهای مبتنی بر انتخاب جمعی و شکوفایی قابلیت و توانمندیهای شهروندان و تاکید بر رویه تشخیصی در انتخاب بومی را به میان میآورد.مقاله حاضر با استفاده از روش توصیفی، تحلیلی و تطبیقی نتیجه میگیرد که الگوی رفتاری در سطح سازمانها و نهادهای ملی در یک ساخت رانتی با مشخصه های ضد توسعهای )مثل اقتصاد ایران(، در سطح مدیریت شهری هم قابل مشاهده است همچون: ناهنجاری نظام تولید امنیت و فرایندهای انباشت سرمایه، ناهنجاری نظام تولید اندیشه، ناهنجاری در نظام تصمیمگیری و تخصیص منابع، ناهنجاری در نظام توزیع منافع، و ناهنجاری در نظام مسئولیت پذیری. نوشته حاضر نتیجه میگیرد که اتخاذ رویکرد نهادگرایانه در تشخیص قیود و محدودیتهای رشد اقتصادی- اجتماعی شهری، و سیاستهای هدف گذاری شده برای مرتفع کردن قیود شناسایی شده، و نیز تاثیرات توسعه ای توزیع، مشارکت و سرمایه گذاری در قابلیتهای شهروندان، فرضیه توسعه شورایی را دارای پتانسیل لازم میکند. استراتژیهای شورایی و ساختارمند کردن شهروندان، حکمرانی شهری را بهبود میبخشند، عرضه کالاهای جمعی و رونق اقتصادی را افزایش میدهند، و تمایل شهروندان به مشارکت را ارضا میکنند

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.