کاربرد مواد ارزان قیمت در دیواره های تراوای واکنش دهنده به منظور حذف MTBE درمحلولهای آبی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: NCCE11_287
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 507
نویسندگان
دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
آبهای زیرزمینی از منابع محدود اکولوژیکی هستند که درصد کوچکی از منابع توزیع شده آب در سرتاسر دنیا را دربر میگیرند. سهم آب های زیرزمینی از منابع آب، حیاتی است. تقریبا بیش از دو میلیارد نفر در جهان، به طور مستقیم از سفره آبهای زیرزمینی برای آب آشامیدنی استفاده میکنند، و تقریبا 40 درصد از غذاهای جهان از کشاورزی وابسته به آبیاری که به طور وسیعی وابسته به آبهای زیرزمینی است، تولید میشوند. از طرف دیگر در دهه های اخیر، پدیدهی آلودگی آبها به مشکل حادتر و با فراوانی بیشتر تبدیل شده است. هیدروکربنهای نفت خام، نماینده ی یکی از رایجترین دسته های آلودگی آبهای زیرزمینی هستند که در بیشتر سایتهای آلوده یافت میشوند و آبهای سطحی و یا زیرزمینی را برای استفاده های مختلف)همانند آشامیدن(، به علت خصوصیات سمی و یا سرطانزا بودن، نامناسب میکنند. متیل ترشری بوتیل اتر)1)MTBE ، یکی از اصلی ترین نگرانیهای مواد شیمیایی است که برای سالمت انسان بسیار سمی است.یکی از تکنولوژیهای موثر برای حذف آلودگی از آبهای زیرزمینی دیواره های تراوای واکنش دهنده)2)PRBs میباشد. PRBs یک روش اصلاح درجا به صورت غیرفعال3 است و نسبت به سایر روش های تصفیه به دلیل عملیات اجرایی کم و هزینه های نگهداری پایین در محل بسیار مقرون به صرفه است. با توجه به اهمیت حذف MTBE از منابع آبی و دسترسی به آب با کیفیت باالتر و همچنین موثر بودن تکنولوژی PRBs تحقیقی با هدف زیر مورد توجه قرار گرفت. هدف از این تحقیق ارزیابی امکان حذف MTBE از آبهای زیرزمینی آلوده توسط دیواره های تراوای واکنش دهنده است، که تحقیقات بسیار معدودی در این زمینه صورت گرفته است و در این تحقیق سعی بر آن شده است که از مواد واکنش دهندهی ارزان قیمت و فراوان به عنوان مواد واکنش دهنده در PRBs استفاده شود.کلیدواژه ها
آب زیرزمینی، MTBE، PRBs، ماده واکنش دهنده، اصلاح درجامقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.