بررسی آزمایشگاهی مقدار جایگزنی بهینه افزودن میکرو سیلیس دربهبود مقاومت مکانیکی وافزایش دوام بتن غلطکی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE11_246
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 657
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد رجبیان

عضو هیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

هادی فاطمی

کارشناس ارشد گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

چکیده

شناسایی خواص بتن به عنوان یکی از پرمصرف ترین مصالح ساختمانی، همواره مورد بررسی بسیاری از محققین قرارگرفته است. در این تحقیق بتن غلطکی به عنوان یک نمونه بتن که کاربردهای مهم در ساختمان سدها و اجرای سریع تک الیه های روسازی و اجرای چندلایه پی ها استفاده می شود؛ مورد بررسی قرار گرفته است. بتن کوبیده غلطکی یا بتن متراکم شده ، بتنی با اسلامپ صفر می باشد. در این تحقیق آزمایشگاهی بررسی افزودنی میکرو سیلیس بروی خواص مکانیکی بتن غلطکی که شامل مقاومت فشاری و مقاومت کششی و مقاومت خمشی وهمچنین دوام بتن غلطکی شامل نفوذ پذیری آب ، میزان جذب آب و تست ذوب و یخبندان مورد ارزیابی قرار گرفته است. در فرایند روند آزمایشگاهی با بدست آوردن طرح اختلاط بهینه با نسبت های مختلف آب به سیمان بهترین نمونه شاهد ساخته شده است؛ سپس با افزودن پوزوالن طبیعی میکرو سیلیس با نسبت های مختلف که از 0/1درصد وزن سیمان تا 7 درصد وزن سیمان جایگزین سیمان مصرفی گردیده و با 3 نسبت آب به سیمان مختلف که 0/3 و 0/35 و 0/4 بتن غلطکی ساخته شد. از نتایج حاصل مشخص گردید؛ که مقاومت فشاری 28 روزه بتن غلطکی با افزودن 3درصد میکرو سیلیس نسبت به نمونه شاهد 6 درصد افزایش مقاومت داشته است. همچنین مقاومت کششی 28 روزه بتن غلطکی با افزودن 3 درصد میکرو سیلیس نسبت به نمونه شاهد 29 درصد افزایش مقاومت کششی داشته است. و مقاومت خمشی 28 روزه بتن غلطکی با افزودن 3 درصد میکرو سیلس حدود 11 درصد افزایش پیدا کرده است. و همچنین میزان نفوذ پذیری آب و درصد جذب آب بتن غلطکی با افزودنی 3 درصد میکرو سیلیس به میزان 15 درصد نسبت به نمونه شاهد کاهش یافته و مقاومت در برابر ذوب و یخبندان به میزان 25 درصد با افزودن3 درصد میکرو سیلیس نسبت به نمونه شاهد افزایش پیدا کرده است.

کلیدواژه ها

بتن غلطکی ، میکروسیلیس ، قاومت مکانیکی بتن غلطکی ، دوام بتن غلطکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.