بررسی عددی فشارجانبی خاک در روش ساخت بالا به پایین

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE11_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 704
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد صادقی

دانشجوی ارشد ژئوتکنیک، دانشگاه شاهد

مهدی رجحانی

استادیار، دانشگاه شاهد

چکیده

رشد جمعیت و توسعه شهرها در سال های اخیر، نیاز به ساخت فضاهای زیرزمینی برای تامین پارکینگ ها و استفاده از ظرفیت زیر تراز صفر و طبقات منفی را به شدت افزایش داده است. از این رو نیاز به گودهای عمیق در مناطق شهری بیش از پیش احساس می شود. در سال های اخیر انتخاب روشی که ایمنی کافی را جهت گودبرداری تامین کند و درعین حال از نظر حقوقی امکان اجرا داشته باشد، همواره دغدغه کارفرمایان و مهندسان بوده است. از جمله روشهای در حال توسعه برای رفع این نیاز در ایران روش ساخت بالا به پایین است. لیکن علی رغم شناخته شده بودن این روش، روش رایج در ایران تفاوت هایی دارد. و اجرای روش ساخت بالا به پایین بدون احداث دیوار جداکننده انجام می شود، بدین ترتیب توزیع فشار جانبی خاک بر اساس تغییر در مراحل ساخت و امکان وقوع برخی تغییرشکلها در خاک، دچار تغییراتی می باشد. در این مقاله بررسی عددی فشار جانبی خاک در روش بالا به پایین در شرایطی که دیوار جداکننده احداث نشده است، با استفاده از مدل سازی سه بعدی انجام و تغییرات فشارجانبی خاک در هر مرحله از روش اجرای ساخت بالا به پایین مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

گودبرداری، روش ساخت بالا به پایین، فشارجانبی خاک، مدلسازی عددی، فشار جانبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.