ارزیابی مدلهای فرم بسته برازشی برای رکوردهای حوزه نزدیک در تحلیل پاسخ لرزه ای سازه های بلند مرتبه قاب خمشی محیطی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE11_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهشاد جمع دار

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله، دانشگاه خوارزمی، تهران

افشین مشکوه الدینی

استادیار، دانشکده مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران

چکیده

در این مقاله؛ عملکرد لرزه ای یک سازه قاب خمشی محیطی بلند مرتبه بر پایه اعمال رکوردهای نیرومند حوزه نزدیک و مدلهای برازشی آنها، مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. پیکره اسکلت مقاوم سازه با ارتفاع 20 طبقه بوده و ساختار آن با اتصالات صلب طراحی شده است. دیدگاه ویژه این پژوهش بر مبنای روش برازش و شبیه سازی پالسهای بزرگ و پیوسته سرعت میباشد. ساختارهای طیفی مختلفی از موجکهای مثلثاتی برای برازش پالسهای سرعت بکار رفته است. معیارسازیها و برازشهای فرم بسته در این پژوهش با استفاده از عبارت ترکیبی متشکل از توابع نمایی و مثلثاتی، همراه با جمالت توانی فرد تابع سینوس انجام شده است. پریود پالس، بیشینه سرعت و ضریب شکل، پارامترهای مهمی هستند که در روند فوق دخالت دارند. تدوین مدلهای فرم بسته در این مقاله، بر پایه انطباق محاسباتی هر چه بیشتر شکل و هندسه پالسها و نیز سهم انرژی جنبشی متناظر آنها با مقادیر هم پایه مربوط به رکورد اصلی زلزله میباشد. وجود پالسهای پیوسته و طولانی مدت در تاریخچه زمانی سرعت میتواند مقادیر بزرگ انرژی جنبشی را در شکل حرکات نیرومند ضربهای زمین به سازه های واقع در فواصل کمتر از 15 کیلومتر تا صفحه شکست و راستای گسیختگی یک گسل فعال وارد نماید. در همین موضوع؛ پارامترهای پاسخ لرزه ای سازه مطالعاتی قاب خمشی محیطی تحت رکوردهای واقعی زلزله و نیز ساختارهای برازشی آنها محاسبه و مقایسه گردیده است. یک همسانی نسبی در مجموعه نتایج مالحظه میشود. دیدگاه تحلیلی ساخت موجکهای برازشی رکوردهای نیرومند حوزه نزدیک را میتوان در تکمیل داده های لرزهشناسی و شبیهسازی جنبشهای پرقدرت زمین بکار برد.

کلیدواژه ها

حوزه نزدیک گسل، رکورد پالس گونه، پالس سرعت، برازش فرم بسته، قاب خمشی محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.