بررسی رفتار لرزه ای ساختمانهای بتن مسلح با نامنظمی های سختی در ارتفاع تحت اثر زلزله های اصلی و متوالی نزدیک گسل با پس لرزه قوی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE11_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 800
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه کوثرزاده

کارشناس ارشد مهندسی عمران زلزله، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

مهدی پورشاء

دانشیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

چکیده

در طراحی و تحلیل سازه های ساختمانی فقط یک رخداد زلزله در نظر گرفته میشود، اما در واقعیت سازه ها میتوانند در معرض پس لرزه ها قرار بگیرند. هدف این مقاله، بررسی اثرات زلزله های متوالی نزدیک گسل با پسلرزه قوی بر روی رفتار لرزه ای ساختمانهای بتن مسلح با نامنظمیهای سختی در ارتفاع میباشد. برای این منظور یک قاب بتن مسلح مرجع 10 طبقه با سیستم قاب خمشی ویژه در نظر گرفته شد. قاب های با نامنظمی سختی در ارتفاع، با افزایش ارتفاع در موقعیتهای مختلف با ضریب 2 ایجاد شده و کلیه قابها با استفاده از آیین نامه های ASCE7-10 و ACI314-18 طراحی شدند. به طورکلی، 3 قاب نامنظم در ارتفاع ایجاد شده و نیازهای لرزه ای قابهای نامنظم در ارتفاع با استفاده از تحلیل تاریخچه زمانی غیرخطی محاسبه شده و تحت اثر زلزله های منفرد و متوالی نزدیک گسل مقایسه میشوند. برای در نظرگیری کاهش سختی و مقاومت قابها تحت اثر زلزله های متوالی، مدل هیسترتیک تاکدا در نظر گرفته میشود. در این تحقیق، نتایج تغییرمکان نسبی طبقات، دوران مفاصل پالستیک،تغییرمکان کفها و دریفت پسماند تحت اثر زلزله های منفرد و متوالی مورد مقایسه و بحث قرار میگیرند. نتایج نشان میدهد که محل وقوع پاسخهای لرزه ای حداکثر تحت اثر زلزله های متوالی نزدیک گسل در عمده موارد با محل وقوع تحت اثر فقط زلزله های اصلی متفاوت میباشد.

کلیدواژه ها

زلزله های متوالی، حوزه نزدیک گسل، نامنظمی سختی در ارتفاع، ساختمان بتن مسلح، مدل هیسترتیک تاکدا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.