بررسی آسیب های وارده به ساختمان های بتن آرمه و بنایی شهرستان سرپل ذهاب بر اثر زلزله مطالعه موردی منطقه فولادی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE11_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن شرفی

استادیارگروه عمران، دانشگاه رازی،کرمانشاه،ایران

سیده فائزه حسن زاده

دانشجوی ارشد ژئوتکنیک گروه عمران، دانشگاه رازی،کرمانشاه،ایران

نیلوفر رئیسی

دانشجوی ارشد ژئوتکنیک گروه عمران، دانشگاه رازی،کرمانشاه،ایران

چکیده

ساعت21و 48 دقیقه )به وقت محلی( روز21 آبانماه 1396 هجری شمسی، زمین لرزهای با بزرگای گشتاوری7/3 درفاصله15کیلومتری ازگله و حدود 31کیلومتری شمال غرب شهرستان سرپل ذهاب استان کرمانشاه رخ داد. این زمین لرزه موجب خساراتی وسیع در نواحی روستایی و شهری کرمانشاه گردید. بر اساس مقررات و ضوابط طرح ساختمانها در استاندارد2800، اکثر ساختمانهای مسکونی بایستی در برابر زلزله طرح آیین نامه از سطح عملکرد ایمنی جانی برخوردار باشند. این درحالی است که با وجود اعمال ضوابط این آیین نامه، شاهد خرابیه ای گسترده ای در ساختمانهای شهرستان سرپلذهاب استان کرمانشاه بودیم. برای این منظور ضمن بازدید از مناطق زلزله زده به مطالعه میدانی ساختمان های منطقه فولادی سرپل ذهاب پرداخته شد. از بین 193 ساختمان منطقه فولادی، 104 ساختمان بنایی و 40 ساختمان بتنی بودند که مقاله حاضر به بررسی نتایج مطالعه روی این سازه ها پرداخته است؛ و با ارائه تصاویری از خرابیهای موثر و اطالعات مربوط به سن، تعداد طبقات، نوع سیستم سازهای این ساختمان ها سعی شده است که به مسئله مطرح شده پاسخ داده شود. نتایج حاصل شده از این پژوهش بیانگر آن است که بیشتر خرابی های این منطقه در ساختمان های بنایی غیرمسلح رخ داده است. که تقریبا 54 درصد ساختمان های منطقه فولادی را تشکیل میدهند. و در ساختمان های بتن آرمه عمده خرابی ها ناشی از ضعف قابل توجه در اجرا می باشد. از این تعداد، علت عمده خرابیها، در مراحل اجرای ساختمانها می باشد. تاثیر رو به بهبود تغییرات استاندارد2800 در طراحی نیز به عنوان عاملی موثر در کاهش خرابی ها از دیگر یافته های این تحقیق می باشد . در پایان نیز در مورد راهکارهایی چون استفاده از نیروهای متخصص در مراحل اجرا و تقویت عوامل نظارتی و کنترل کیفیت، اصالح استانداردها و آیین نامه ها بحث شده است.

کلیدواژه ها

زلزله سرپل ذهاب، ساختمان بنایی، ساختمان بتنی، ضعف اجرایی، علت خرابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.