بررسی رابطه بین خودکارآمدی به روش شناخت اجتماعی آلبرت باندورا با میزان ریسک پذیری مدیران پروژه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در مهندسی سازه و مدیریت ساخت
  • کد COI اختصاصی: SECM03_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی روحی رحیم بگلو

کارشناس ارشد رشته عمران گرایش مدیریت ساخت

چکیده

از مهمترین مولفه های کلیدی در موفقیت و یا شکست یک پروژه، ویژگیهای فردی-حرفه ای شخص مدیر پروژه است. در این بین، سطح ریسک پذیری مدیر پروژه، از مهمترین این ویژگیهاست. برای درک بهتر ریسک پذیری مدیران پروژه و تاثیرگذاری بر روی آن، لازم است بدانیم که تحت تاثیر و نشات گرفته از چه پارامترهایی است. برطبق نظریه شناخت اجتماعی باندورا، خودکارآمدی از مهمترین ویژگیهای تعیین کننده رفتار انسانها، هم در غالب رفتار فردی و هم رفتار حرفه ای است که نقشی کلیدی در کنشها و واکنش های افراد دارد (براساس این تحقیقات و یافته های باندورا، خودکارآمدی از 4 منبع مهم نشات میگیرد؛ تجربه های موفقیت آمیز، الگوبرداری اجتماعی، ترغیب اجتماعی و واکنشهای روانشناختی). در این پژوهش، به ارزیابی وجود رابطه معنادار و مستقیم بین خودکارآمدی و مولفه های سازنده آن، با ریسک پذیری مدیران پروژه اقدام شد. براساس تخمینها و اطلاعات در دسترس، حجم نمونه آماری برابر 384 نفر به دست آمد که از بین مدیران پروژه فعال در محدوده جغرافیایی ایران و در بازه زمانی بهار و تابستان 1396 انتخاب شد. در نهایت تعداد 405 پرسشنامه صحیح به دست آمد که بر اساس تحلیل های آماری انجام شده روی این اطلاعات، این نتایج حاصل شد: با اطمینان بالای 99 درصد، ریسک پذیری با خودکارآمدی و هر 4 عامل تشکیل دهنده آن، رابطه مستقیم و معنادار دارد. بر اساس این نتایج، برای بهبود سطح ریسک پذیری مدیران پروژه، میتوان بر روی بهبود سطح خودکارآمدی و مولفه های سازنده آن تمرکز کرد. و یا در انتخاب و استخدام مدیران پروژه، بر اساس این معیارها تصمیم گیری کرد.

کلیدواژه ها

خودکارآمدی، نظریه شناخت اجتماعی باندورا، ریسک پذیری، مدیران پروژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.