آشنایی با فناوری زنجیره بلوکی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنگره بین المللی توسعه و ترویج علوم و فنون بنیادین در جامعه
  • کد COI اختصاصی: DPFSTS06_231
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی غلامی

مرکز آمار و فن آوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی کاشان

حبیب رستمی

دانشگاه پیام نور مرکز بین المللی عسلویه

مریم معماریان

مرکز آمار و فن آوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی کاشان

چکیده

یکی از مهم ترین فناوری هایی که بخصوص از سال 2012 بکار گرفته شده، فناوری بلاکچین است. این فناوری در حقیقت زنجیره ای از بلوک ها است. به طور کلی بلاک چین یک سیستم ثبت اطلاعات و گزارش توزیع شده و به صورت غیر متمرکز است و تاکید بسیار زیادی بر روی امنیت داده در سیستم های ثبت اطلاعاتدر صناعی مختلف دارد. بیت کوین اولین کاربرد از این فناوری است و از بلک چین برای ذخیره اطلاعات کاربران بهره می برد. اگر بلاک چین را یک سیستم عامل در نظر بگیریم، بین کوین به عنوان نرم افزاری بر روی این سیستم عامل می باشد. بررسی و جمع آوری اطلاعات اغلب کتابخانه ای، بخش عمده ای از این تحقیق را تشکیل می دهد. به همان اندازه که استفاده از فناوری اطلاعات در صنایع مختلف امری حیاتی بوده و می تواند موجب تسهیل و تسریع انجام امور گردد استفاده از فناوری های نوظهور بدون مطالعه لازم و کسب آگاهی و شناخت کافی از آن می تواند منجر به زیان های جبران ناپذیری در آن حوزه فعالیتی گردد. ضمن اینکه بکارگیری هر تکنولوژی جدید، مستلزم پذیرش و مقبولیت آن در بین عموم بازیگران مرتبط با آن حوزه ی فعالیتی می باشد. این مقاله، ابتدا فناوری زنجیره بلوکی را معرفی و تاریخچه بیت کوین، بعنوان اولین کاربرد آن ارائه نموده و سپس اصول و ویژگی های فناوری بلاکچین، اثرات و دستاوردها و نیز مخاطرات آن مورد بررسی قرار گرفته و سپس برخی ابهاماتی که در خصوص آن فناوری وجود دارد را پاسخ داده، لایه های امنیتی موجود در آن، آینده ی فناوری زنجیره ی بلوکی و در پایان فرصتی که این فناوری پیش روی کشورمان ایران قرار داده، توضیحاتی ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

ارز دیجیتالی، بلاکچین، بیت کوین، فناوری زنجیره بلوکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.