بهینه سازی پوشش خوراکی سدیم آلژینات به منظور افزایش پایداری اکسیداتیو مغز گردو در زمان انبارداری

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنگره بین المللی توسعه و ترویج علوم و فنون بنیادین در جامعه
  • کد COI اختصاصی: DPFSTS06_200
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین قاسمیان پور

گروه علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی خرد بوشهر، بوشهر، ایران

نسرین قاسمیان پور

معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر، بوشهر، ایران

مهدی محمدی

هیات علمی پژوهشکده خلیج فارس، گروه زیست فناوری، دانشگاه خلیج فارس بوشهر، بوشهر، ایران

الهام احسان دوست

دانشجوی دکترای تخصصی فناوری مواد غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

چکیده

علی رغم وجود گردوی مرغوب در ایران، صادرات آن به دلیل ماندگاری کم و تغییرات شدید طعم چندان متداول نمی باشد. تقاضای رو به افزایش مصرف کنندگان برای کیفیت بهتر و بهبود تازگی محصولات غذایی، موجب پیشرفت در زمینه کاربرد پوشش های غذایی شده است. هدف از انجام این پژوهش بهینه سازی پوشش آلژیناتی در تلفیق با ترکیبات بهبود دهنده پوشش مانند سوربیتول و گلیسرول و همچنین تیمار کلسیم کلرید در به تاخیر انداختن اکسیداسیون اسید چرب می باشد. بدین منظور پوشش خوراکی سدیم آلژینات (۰.۲۵، ۰.۵، ۰.۷۵، ۱% وزنی حجمی)، سوربیتول و گلیسرول (۰.۲۵، ۰.۵، ۰.۷۵، ۱% وزنی حجمی) و تیمار کلسیم کلرید (۲% وزنی /حجمی) بر روی مغزهای گردو تیمار شد. میزان پراکسید، رطوبت، رنگ، شمارش کپک و مخمر و ارزیابی حسی (بافت، طعم، رنگ، تندی و پذیرش کلی ) در طول مدت زمان ماندگاری در دمای ۳۰ درجه سانتیگراد بررسی شد. نتایج نشان داد اکسیداسیون در تمام نمونه های پوشش دار بطور معنی داری کمتر از نمونه شاهد است (P< ۰.۰۵). این نتایج توسط آنالیزهای حسی نیز تایید شد. بهترین عملکرد در پوشش های تیمار شده با کلسیم کلرید دیده شد. بنابراین استفاده از پوشش خوراکی سدیم آلژینات بهینه شده (۰/۷۵%)، سوربیتول (۰/۷۵%) و گلیسرول (۰/۷۵%) می تواند پوشش مناسب و مقرون به صرفه ای برای کاهش میزان اکسیداسون و متعاقبا افزایش ماندگاری گردو در زمان انبارداری داشته باشد، با توجه به اینکه تاثیر نامطلوبی بر میزان پذیرش کلی محصول می گذارد.

کلیدواژه ها

اکسیداسیون، سدیم آلژینات، سوربیتول، کلسیم کلرید، گردو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.