طراحی کمپ ترک اعتیاد و تاثیرات روانشناسی معماری بر آن با رویکرد اجتماعی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنگره بین المللی توسعه و ترویج علوم و فنون بنیادین در جامعه
  • کد COI اختصاصی: DPFSTS06_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4026
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیبه حیدری

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

گلشن فروغی نیا

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

چکیده

مرکز بازپروری و اصلاح معتادان در راستای هدف اهمیت دادن به تاثیر متقابل افراد تحت درمان برروی طراحی یک فضا وبالعکس شکل گرفته است به طوری که زمینه ایجاد انگیزه ترک و تسریع بهبودی را فراهم آورده و به طراحی فضاهایی که به ویژگی های روحی و روانی فرد معتاد در حین ترک پاسخ داده وبه ایجاد فضای آرام مناسب با ابعاد روحی و روانی فرد و در نهایت ایجاد رابطه معنادار بین روانشناسی و فضاهای معماری پرداخته است. هدف کلی ایجاد مجموعه ای از فضاها و عملکردهای موثر در اصلاح و تربیت معتادان را به گونه ای که با ویژگی های روحی، روانی و جسمانی آنان متناسب باشد، دنبال کرده است. نوع تحقیق در این مطالعه کاربردی و روش آن بر اساس بررسی های نظری، توصیفی- تحلیلی می باشد که برای تحلیل نمونه ها از روش مقایسه ای- تطبیقی استفاده شده است. تکنیک گردآوری اطلاعات کتابخانه ای و میدانی بوده که درمطالعات میدانی بررسی سایت مورد مطالعه را گرفته است . اصول کلی طرح با توجه به نیازها و استانداردها در فضاهای مشابه شکل گرفته است. استفاده از شیوه های متنوع مطالعاتی به احاطه کامل پژوهشگر بر مسائل طرح و شناخت فضاهای مورد نیاز مرکز بازپروری کمک کرده است. پروژه طراحی مرکز بازپروری، اصلاح معتادان با استفاده از ترکیب احجام و اصول هندسی معماری مدرن برای جلوگیری از یکنواختی و همسانی و همچنین ایجاد تنوع برای افراد مقیم در این مرکز طراحی شده است و شامل بخش های مختلف از جمله بخش حفاظت، بخش اداری بخش خوابگاهی، آموزشی، ورزشی،خدمات بهداری مراقبت پس از خروج بوده است. در واقع این طرح ضمن ایجاد آرامش برای انسان های آسیب دیده با آموزش دادن واصلاح افراد سبب بازگشتی موفقیت آمیز به زندگی دوباره بوده است.

کلیدواژه ها

معماری ، روانشناسی، اعتیاد ، روابط ، مرکز بازپروری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.