قابلیت های کلیدی مدیریت استعداد و قابلیت های نوآوری سازمانی کارکنان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت راهبردی، دوره: 5، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_STRA-5-19_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 412
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرسول جمشیدیان

مربی، دانشگاه اصفهان

مینا یولی زاده دوجی

کارشناسی ارشد، دانشگاه اصفهان

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی و تعیین رابطه بین قابلیت­ های کلیدی مدیریت استعداد با قابلیت ­های نوآوری سازمانی، انجام شده است. از نظر هدف، از نوع پژوهش ­های کاربردی و از نظر شیوه اجرا، روش پیمایشی همبستگی می­ باشد. براساس محاسبات جدول کرجیس و مورگان برای جامعه آماری پژوهش حاضر کارکنانی با ۱۱۰ نفر، حجم نمونه ای برابر با ۸۶ نفر کفایت می­ کند. سنجش متغیرهای پژوهش با استفاده از دو پرسشنامه مدیریت استعداد و نوآوری سازمانی صورت گرفت. یافته ها نشان داد که همبستگی مثبت و معنی داری بین قابلیت­ های کلیدی مدیریت استعداد و قابلیت­ های نوآوری سازمانی وجود دارد که این مقدار در سطح (۰۵/۰p=)، برابر با ۰۰/۰ می باشد. همچنین نتایج نشان داد که چهار قابلیت مدیریت استعداد یعنی مدیریت عملکرد، یادگیری و پرورش کارکنان، جذب و نگهداری، ارتباط و توانمندسازی، در سطح (۰۵/۰p< ) رابطه معناداری با نوآوری سازمانی دارند. پژوهش حاضر با هدف بررسی و تعیین رابطه بین قابلیت­های کلیدی مدیریت استعداد با قابلیت­های نوآوری سازمانی، انجام شده است. از نظر هدف، از نوع پژوهش­های کاربردی و از نظر شیوه اجرا، روش پیمایشی همبستگی می­باشد. براساس محاسبات جدول کرجیس و مورگان برای جامعه آماری پژوهش حاضر کارکنانی با ۱۱۰ نفر، حجم نمونه ای برابر با ۸۶ نفر کفایت می­کند.سنجش متغیرهای پژوهش با استفاده از دو پرسشنامه مدیریت استعداد و نوآوری سازمانی صورت گرفت. یافته ها نشان داد که همبستگی مثبت و معنی داری بین قابلیت­های کلیدی مدیریت استعداد و قابلیت­های نوآوری سازمانی وجود دارد که این مقدار در سطح (۰۵/۰p=)، برابر با ۰۰/۰ می باشد. همچنین نتایج نشان داد که چهار قابلیت مدیریت استعداد یعنی مدیریت عملکرد،یادگیری و پرورش کارکنان، جذب و نگهداری، ارتباط و توانمندسازی، در سطح(۰۵/۰p< ) رابطه معناداری با نوآوری سازمانی دارند.  

کلیدواژه ها

استراتژی مدیریت استعداد, مدیریت عملکرد, نوآوری سازمانی, تحقیق و توسعه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.